Davutoğlu: Türk şoförler THY uçağıyla getirilecek

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Türk şoförler THY uçağıyla getirilecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 15:31

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD tarafından 10 Haziran'da Musul'da kaçırıldıktan sonra bugün özgürlüklerine kavuşan 32 Türk şoförüyle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısından satır başları:

- Türkiye Irak’la iç içe bir ülke olarak Irak’ın her yerinde vatandaşları olan bir ülkedir. Bu tür olağanüstü durumlarda riskli durumlar ortaya çıkar. O günden bu yana Türk vatandaşlarımızla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz.

- Dün akşam itibarıyla olumlu bazı gelişmelerin ilk haberlerini almıştık. Vatandaşlarımız güvenli alana gelmedikçe ve bizzat ben seslerini duymadıkça açıklama yapmıyoruz.

- 32 şoförümüz bundan 15-20 dakika önce Başkonsolosumuz tarafından teslim alındı. Şu anda Erbil’e hareket halindeler. Müslüm Görmez Bey'le telefonda görüştüm. Sağlıkları iyi. Bir vatandaşımız için özel bir muayene gerekebilir ama bir sıkıntı yok.

"UYKUSUZ BEKLEDİK"

- Dün akşam Başbakan’la bir bilgilendirme toplantısı sırasında bu bilgi geldi. Dün gece uykusuz bir şekilde bekledik.

Haberin Devamı

- Gece boyu gelişmeleri takip ettik. Öğleye doğru net bilgiler ulaşmaya başladı. Bizzat vatandaşlarımızla görüşmeden bir bilgilendirme doğru olmayacaktı.

- THY uçağımız İstanbul’dan havalandı. 17.00 gibi Erbil’e inecek. O zamana kadar Başkonsolosluğumuz tarafından misafir edilecekler. Sonra Türkiye’ye gelince de şoförler memleketlerine gönderilecek. Müslüm Bey de "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin, milletimizin arkamızda olduğunu hissettik" dedi.

- 49 vatandaşımızı da Türkiye’ye getirmek için uğraşıyoruz.

- Hiçbir şey bir vatandaşımızın canından, saç kılından daha değerli değildir. Bazılarının kamuoyunun bildiği bilmediği bu tür zor şartlardan kurtarma imkanına sahip olduk. Bu çalışmalarda hep zihnimizde ülkelerine döndükleri anda seslerini duymak vardı. Hiçbir hesap bunun ötesinde değildir.

- Kamuoyumuza bu süreçte gösterilen duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah böyle güzel bir haberi de en kısa sürede sizlerle paylaşma imkanı olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!