Davutoğlu CNN'e konuştu

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu CNNe konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 23:32

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, “Biz Suriyeli Kürtleri masada istiyoruz. Kürtler olmadan masa tamamlanamaz. Biz terör örgütü olan PYD’nin masaya oturmasına karşıyız” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, “CNN International” kanalında gazeteci Christiane Amanpour’un sorularını yanıtladı. Suriye krizinin çözümünde masaya kimlerin oturacağı ve Suriye’de bazı bölgeleri elinde tutan Suriye Kürtlerinin masada yer almasına Türkiye’nin nasıl yaklaşacağının sorulması üzerine Davutoğlu, “Biz Suriyeli Kürtleri masada istiyoruz. Kürtler olmadan masa tamamlanamaz. Biz terör örgütü olan PYD’nin masaya oturmasına karşıyız” dedi.

PYD IŞİD KADAR TEHLİKELİ

Amanpour’un, “ABD sahada onlarla hareket ediyor. Gerçeği kabul etme zamanı gelmedi mi?” yorumu üzerine de Davutoğlu, “Onları meşru ortak olarak görenler, bölgenin gerçekliğinde yaşamıyorlar. Hiç kimse bizi, bu insanların barış istediğine ikna edemez” diye konuştu. Amanpour’un PKK’ın mı yoksa IŞİD’in mi Türkiye için daha büyük bir tehdit oluşturduğuna yönelik sorusu üzerine Davutoğlu, kötülüklerin karşılaştırılamayacağını ifade ederek, ikisinin de Türkiye için tehlikeli olduğunu, ikisinin de ideolojik olarak demokrasiye karşı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

RUSYA, SURİYE’Yİ İŞGAL EDİYOR

Başbakan, Rusya’nın Suriye’ye düzenlediği operasyonlarla ilgili olarak “Rusya, çok uzun süre boyunca Suriye’ye dışarından müdahale edilmesine karşıydı. Fakat şimdi Rusya’nın kendisi çok olumsuz bir şekilde müdahale ediyor. Aslında Suriye’yi işgal ediyor” yorumunda bulundu. Rus operasyonlarının yüzde 10’unun IŞİD’i hedef aldığını ileri süren Başbakan Davutoğlu, Rusya’dan sivilleri Türkiye sınırına ittirmemesini beklediklerini kaydetti. m AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!