Danimarka'yı kana buladı... Saldırgan kamerada!

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 12:58

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Amager bölgesindeki ülkenin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Field's AVM’de dün akşam saatlerinde silahlı saldırı meydana geldi.

Haberin Devamı

Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıda biri Rus 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise ağır yaralandığı belirtildi.

Ülkeyi dehşete düşüren saldırganın görüntüleri ise saatler sonra ortaya çıktı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde saldırganın elinde bir av tüfeği tuttuğu ve zaman zaman silahını omzuna koyup salladığı görüldü.

Danimarkayı kana buladı... Saldırgan kamerada

Görgü tanıkları kentin güneyindeki Field's alışveriş merkezinde ateş seslerinin duyulması üzerine panik yaşandığını bildirdi.

Emilie Jeppesen, Jyllands-Posten gazetesine yaptığı açıklamada "Neler yaÅŸandığını bilmiyorduk. Birden her tarafa kaos hakim oldu" dedi.Â

Danimarkayı kana buladı... Saldırgan kamerada
Bir başka görgü tanığı Mahdi Al-Wazni de saldırganın bir "av tüfeği" taşıdığını anlattı.

Haberin Devamı

TERÖR BAĞLANTISI YOK, AKIL SAĞLIĞI SORUNLARI VAR

Saldırıya ilişkin bugün basın toplantısı düzenleyen Polis Şefi Soren Thomassen, olayla bağlantılı 22 yaşındaki Danimarkalı bir kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Thomassen, olayın terörle bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını  ve zanlının akıl sağlığı ile ilgili sorunları olduğunu söyledi. 

24 GÃœN HAPÄ°S CEZASI

Saldırgan mahkeme kararı ile akıl saÄŸlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle 24 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yetkililer, sorguya alınan saldırganın akıl saÄŸlığının yerinde olmadığının tespit edilmesi üzerine 24 gün boyunca kapalı bir koÄŸuÅŸta hapis yatacağını söyledi.Â

Danimarkayı kana buladı... Saldırgan kamerada

BAÅžBAKAN'DAN TAZÄ°YE

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen olayla ilgili yaptığı açıklamada Danimarka'nın acımasız bir saldırıya uğradığını belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Saldırının yaşandığı AVM’de 140’tan fazla mağaza ve dükkan yer alıyor.

Danimarka’da en son 2015 yılında Kopenhag'da bir kültür merkezi ve sinagoga yönelik terör saldırısı düzenlenmişti. Düzenlenen çifte saldırıda 2 kişi ölmüş ve 6 polis ise yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!