Dağcılar hala kurtarılamadı

Güncelleme Tarihi:

Dağcılar hala kurtarılamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2001 00:00


Haberin Devamı

Fransa'nın doğusundaki Doubs bölgesinde bulunan Gaumois'da bir mağarada yağmur suları nedeniyle Çarşamba gününden bu yana mahsur kalan ve dün sağ olarak bulunan İsviçreli 8 mağara bilimci hala kurtarılamadı.

Fransız kurtarma ekibinin teknik danışmanı Eric Zipper, mağaranın girişindeki sifonda toplanan önemli miktardaki su debisi nedeniyle hala İsviçreli mağara bilimcileri kurtaramadıklarını belirtti. Teknik danışman, kurtarma ekiplerinin mahsur mağara bilimcilerin dışarı çıkmasını sağlamak için kayaları dinamitlemek amacıyla mağaranın girişine ulaşamadıklarını ifade etti.

Kurtarma ekiplerinin mağaraya giremediklerini, şiddetli akıntınınekibi alıp götürdüğünü söyleyen Zipper, buna karşın 3'ü kadın 8 İsviçreli mağara bilimcinin kuru yerde ve sağlıklarının iyi durumda olduğunu bildiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Bu durum uzar ve akıntı izin verirse, sifonu yüzerek geçmeyi deneyeceklerini belirten Zipper, İsviçreli mağara bilimcilere su dolu sifonu geçebilmeleri için dalgıç kıyafeti giydireceklerini ve 6 metre uzunluğundaki sifonu dalgıçların rehberliğinde aşmayı deneyeceklerini söyledi.

Mağara bilimcimlerin sifonu geçtikten sonra aşacakları 40 metrelikbir galeri daha bulunduğu kaydedildi. Mahsur mağara bilimcilerin şu anda 23 derece sıcaklığında bir galeride ve yanlarında, aralarında bir de doktorun olduğu bir yardım ekibi bulunduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!