Cuntacı babaya: Kızınızın düğününe gelmeseniz iyi olur

Güncelleme Tarihi:

Cuntacı babaya: Kızınızın düğününe gelmeseniz iyi olur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 01:57

Hollanda Veliaht Prensi Willem-Alexander, gelecek cumartesi günü Arjantin eski cunta liderlerinden Maxima Zorreguietta ile dünya evine girmeye hazırlanıyor.

Ancak Hollanda Hükümeti'nin 1976 ile 1983 yılında General Jorge Videla kanlı askeri rejiminde eski bakan olan gelinin babası Jorge Zorreguietta'ya ‘‘Gelmeseniz iyi olur’’ tavsiyesinde bulunduğu belirtiliyor. Gelinin annesinin de düğüne katılması beklenmiyor.

Düğüne Avrupa'dan çeşitli kraliyet ailelerinin mensupları katılacak. Bunlar arasında cunta yönetimini destekleyen isimler de bulunuyor. Ancak Hollanda Kraliyet ailesi eski bir cunta lideriyle dünür olduğu gerekçesiyle yapılan eleştirileri sınırlamaya çalışıyor.

Videla rejiminde, Jorge Zorreguietta, tarım bakanı olarak görev aldı. Adam kaçırma, işkencenin yaygın olduğu Videla döneminde binlerce rejim muhalifi öldürülmüştü. En tercih edilen infaz metodlarından biri ise, kurbanları uçaktan okyanusa atmaktı. Prens ile üç yıl İspanya'da tanışan 30 yaşındaki Maxima Zorreguietta ise nişanlanmadan önce yaptığı açıklamada Videla yönetimine kesinlikle sempati duymadığını açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!