Cumhuriyetçi Parti’de Donald Trump’a isyan

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetçi Parti’de Donald Trump’a isyan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 20:01

ABD kasım ayındaki seçimlere geri sayarken Cumhuriyetçi Parti’den 50 kadar üst düzey isim partinin başkan adayı olan Donald Trump’a karşı isyan bayrağı açtı.

Haberin Devamı

Aralarında Nixon döneminden Bush dönemine kadar eski iç güvenlik bakanları, istihbarat direktörleri, üst düzey başkan danışmanları ve eski ticaret temsilcilerinin de bulunduğu ağır toplar, Trump’ın başkan olması halinde ülke güvenliğinin tehlikeye gireceği uyarısında bulundu. New York Times gazetesindeki bir açıklamada “Onun (Trump) tehlikeli bir başkan olacağı, ülkemizin ulusal güvenliği ve refahını tehlikeye atacağına ikna olduk” dediler. Trump, daha önce de bazı partililer tarafından reddedilmişti.

HILLARY CLİNTON ÖNDE GİDİYOR

ABD başkanlık seçimi için yapılan son anketlerde Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Donald Trump’a karşı belirgin üstünlük sağlıyor. CNN’in düzenlediği ve temmuz ayı sonunda yapılan altı büyük anketten derlenen sonuçlara göre, Clinton’ın oyların yüzde 49’unu alacağı öngörülüyor. Kararsızların hariç tutulduğu ankette Trump ise yüzde 39 destek buluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!