Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Kiev'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalından Kieve ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 00:56

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın Ukrayna'nın Başkenti Kiev'e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Kalın, ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından da kabul edildi. Görüşme sonrası Twitter hesabından paylaşım yapan Kalın, "Türkiye savaşın sona ermesi için çok yönlü çaba ve girişimlerine devam edecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın da yer aldığı heyetle beraber Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalından Kieve ziyaret

Sözcü Kalın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski tarafından kabul edilerek, Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Andriy Yermak ile toplantı gerçekleştirdi. Kalın Ukraynalı devlet yetkilileriyle görüşmesinin ardından, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliğinde Türk vatandaşları ve Kırım Tatar Türkleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalından Kieve ziyaret


Haberin Devamı

"TÜRKİYE SAVAŞIN SONA ERMESİ İÇİN GİRİŞİMLERİNE DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna ziyaretine ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye savaşın sona ermesi için çok yönlü çaba ve girişimlerine devam edecek. Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğü temelinde çözüm bulunması ve tüm tarafları kapsayan bir güvenlik mimarisinin inşa edilmesi imkansız değil" ifadelerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!