Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı: Savcılık bilerek geciktirdi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı: Savcılık bilerek geciktirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 17:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Michael-Hubertus von Sprenger, komedyen Jan Böhmermann’la ilgili görülen duruşmanın çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Haberin Devamı

KOMEDYEN Böhmermann'ın televizyon programında okuduğu şiirin ırkçı’ ve ‘insan onurunu zedeleyici’ olduğunu belirten Sprenger, “Mahkemenin, şiirin okunmasını yasaklamasını bekliyorum” dedi. Şiirin, sanat ve basın özgürlüğünü kapsamadığını ifade eden Sprenger, şiirde arka arkaya sıralanmış hakaretler bulunduğunu yineledi.

Savcılığın verdiği takipsizlik kararına da değinen Sprenger, kararda, şiirdeki ifadelerin bilinçli kullanılıp kullanılmadığı konusunun kanıtlanamadığından dolayı değerlendirmenin açık bırakıldığını söyledi.

Daha önce Mainz Savcılığı ve Koblenz Başsavcılığı tarafından Böhmermann hakkında yürütülen soruşturmada şiire ilişkin kararın bilinçli olarak geç verildiğini söyleyen Sprenger, kamu davası açılması için zaman bırakılmadığını belirtti. Almanya’da basınla ilgili konularda 6 aylık zaman aşımı süresinin bulunduğuna işaret eden Sprenger, “Savcılık sistematik bir şekilde davanın zaman aşımına uğratılmasını sağladı” dedi.

Haberin Devamı

ŞİİRİ OKUYAN GÖZALTINA ALINIR

Sprenger, savcılığın ve savunma tarafının 4 Mayıs’ta bir araya geldiğini hatırlatarak, savcılığın, soruşturmanın durdurulması kararını zaman aşımı süresinden 22 gün önce açıkladığını ve böylece kararın Eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından incelenemediği kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı, savcılığın böylelikle açık bir şekilde bilerek davayı zaman aşımına uğrattığını söyledi. Spenger, söz konusu şiirin PEGIDA gösterisinde okunması durumunda bunu okuyan kişinin hemen gözaltına alınacağını da vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!