Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için Galler'de

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için Gallerde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 10:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık’ta gerçekleşecek NATO zirvesine katılmak üzere Galler’in Cardiff kentinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Azerbaycan’a gerçekleştirdiği resmî ziyareti tamamlayarak Cardiff’e geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, havalimanında Kraliçe 2'nci Elizabeth’in yerel düzeydeki temsilcisi Lord Lieutenant, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç ile diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için Gallerde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Cardiff’de bulunuyor.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Celtic Manor tesisinde yapılan ve iki gün sürecek zirvenin gündeminde Ukrayna'daki kriz ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünü oluşturduğu tehdit bulunuyor. Zirveye NATO üyesi ve ortak ülkelerden 60 ülke liderinin yanı sıra Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlardan üst düzey yetkililer katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için Gallerde

Haberin Devamı

Zirvede NATO üyesi olmayan Ukrayna'nın Devlet Başkanı Petro Poroşenko da bulunuyor. Zirveye katılan liderleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmeyle ilgili bilgilendirecek olan Poroşenko ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bugün görüşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!