Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnternet karşıtlığım her geçen gün artıyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnternet karşıtlığım her geçen gün artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 15:57

Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ile New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) ortaklaşa oluşturduğu basın özgürlüğü heyeti, 29-30 Eylül'de İstanbul'da gazeteciler ve medya örgütleriyle yaptığı görüşmelerin ardından 1-2 Ekim'de Ankara'daki temasları ile programını tamamladı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN HAKARETLERİ VURGULADI

CPJ'in dün İngilizce yaptığı yazılı açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir buçuk saat süren görüşmede, "hakaretleri ve terörle mücadeleyi" vurgulayarak hükümetin basın özgürlüğü politikalarını savundu. CPJ, Erdoğan'ın, "Medyaya hakaret özgürlüğü asla verilmemeli. İnternete olan karşıtlığım her geçen gün daha da artıyor" dediğini belirtti.

DAVUTOĞLU'NDAN ZAMAN'A GARANTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu da heyetle bir buçuk saat süren görüşmesinde, Cumhurbaşkanı ile benzer ifadeler kullandı. Davutoğlu, gazetecileri hedef alan tehditler karşısında ise Economist'in Türkiye muhabirini örnek göstererek şu sözlerle garanti verdi: "Eğer bir gazeteci tehdit altındaysa makamıma başvursun. Koruma sağlarız. Amberin Zaman'a yönelen tehdit bana yönelmiştir."

Haberin Devamı

BOZDAĞ'DAN BM'YE ÇAĞRI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise heyetle yaptığı görüşmede "uluslararası alanda internet hakkında özel bir çalışma yapılması gerektiğini" belirtti. IŞİD tehdidi ve çocuk pornosu gibi unsurları vurgulayan Bozdağ, "Bu çalışma, Birleşmiş Milletler ya da benzer bir organizasyonum şemsiyesi altında da olabilir. Uluslararası alanda herkesin birlikte uyacağı kuralları belirlemek, dünya için uygun olur" dedi.

KILIÇDAROĞLU UYARDI

Heyetle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da hükümetin basın özgürlüğünü kısıtlayan uygulamaları nedeniyle medyada işverenlerin tehdit edildiğini, gazetecilerin işten atıldığını veya otosansüre zorlandığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de demokrasi ayaklar altından kayıp gidiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!