Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'den erken dönme kararı için iki iddia

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğanın ABDden erken dönme kararı için iki iddia
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 07:29

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkedeki programını yarıda keserek Türkiye'ye geri dönme kararı aldı. DHA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararına gerekçe olarak iki iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan, Muhammed Ali'nin bugün defnedilmesinin ardından düzenlenecek olan uğurlama törenine katılmadan Türkiye’ye dönüyor. Muhammed Ali'nin dün cenaze namazını kılan Erdoğan’ın ABD’deki son programı, dün akşam Ahıska Türklerinin verdiği iftar yemeği oldu.

Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, ancak örtünün “Biz sonra koyarız” cevabıyla alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğanın ABDden erken dönme kararı için iki iddia

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Louisville kentinde Ahıska Türkleri tarafından Kentucky Ahıska Türkleri Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğanın ABDden erken dönme kararı için iki iddia

TÜRK KORUMALARLA ABD'Lİ AJANLAR ARASINDA GERGİN ANLAR

Öte yandan Amerika'nın Sesi sitesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhammed Ali Kültür Merkezi’ne gitmek üzere otelinden ayrılıp makam aracına binmesinin ardından, ABD'li gizli servis yetkilileri ile Erdoğan’ın korumaları arasında küçük çaplı bir gerginlik yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın ABDden erken dönme kararı için iki iddia

İddiaya göre; protokol kuralları gereği Erdoğan’ı korumakla görevli Amerikalı gizli servis yetkilisi, Erdoğan aracına bindikten sonra kapısının yanında durduğu sırada Cumhurbaşkanı’nın koruması da aynı noktada durmak istedi ve o anda iki koruma arasında bir sürtüşme yaşandı. Ancak gerginlik, başka görevlilerin araya girmesiyle büyümeden çözüldü.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ERDOĞAN ABD'DEN AYRILDI

ABD'nin Louisville kentine, Muhammed Ali için düzenlenen cenaze merasimine katılmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak “TUR” ile Türkiye'ye hareket etti. Solunum yetmezliği nedeniyle 3 Haziran'da hayatını kaybeden yüz yılın en büyük sporcularından Muhammed Ali'nin Louisville'de bulunan Freedom Hall'de düzenlene cenaze töreni ve ardından kılınan cenaze namazına iştirak eden Erdoğan'ı Louisville Bölgesel Havaalanı'ndan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve beraberindeki heyet uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve diğer heyet üyeleri de ABD'den ayrıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze namazının ardından Louisville'de bulunan Muhammed Ali Merkezi'ni ziyaret etmiş, daha sonra da Amerikalı Türk ve Müslüman kanaat önderleriyle Ahıska Türkleri tarafından Kentucky Ahıska Türkleri Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!