Corendon'dan İsrail gazetesine jet yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Corendondan İsrail gazetesine jet yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 16:58

Corendon Havayolları bugün bir uçağının, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda kurallara uymaması nedeniyle başka bir uçakla çarpışma tehlikesi atlattığı iddiasını yalanladı.

Haberin Devamı

Merkezi Antalya'da bulunan Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Ben Gurion Havalimanı'ndan kalkan Türk uçağının piste inmek üzere olan başka bir uçağa çarpmaktan son anda kurtulduğu yönünde Haaretz gazetesinde çıkan haberi yalanladı.

 

“Haaretz'in haberi kesinlikle asılsız” diyen Karaer, şunları söyledi:

 

“Pilotların piste girmeden durup bekledikleri noktada ışıklı uyarı sistemi vardır. Uçak park pozisyonundayken durması gereken noktayı biraz geçmiş. Bu da pistte olması gereken kırmızı ışıklı çizginin bulunmamasından kaynaklanmış. Söylendiği gibi bir başka uçağa çarpma tehlikesi, kule yetkililerinin talimatlarına uyulmaması gibi bir şey söz konusu değil. Biz yolcularla da görüşerek bunu teyit ettik. Sanırım İsrail, Türkiye ile olan gerginliğin etkisi ile olayı çarpıtıyor, ilişkileri daha gergin hale getirmeye çalışıyor. Zaten böyle bir olay yaşansa bize İsrail'den hemen uyarı gelirdi."

 

HABER NEYDİ?

 

Haberin Devamı

Corendon tarafından yalanlanan haberde İsrailli kule yetkililerinin, bugün erken saatlerde Ben Gurion Havalimanı'ndan kalkmak üzere olan Türk uçağına, piste başka bir uçak ineceği için 12 dakika beklemesini söylediği iddia edilmişti.

 

Gazetenin iddiasına göre, Corendon Havayolları'na ait Türk uçağı bu uyarıya uymamış ve havalanmak üzere pistte ilerlemeye devam etmişti.

 

Bunun üzerine kule yetkilileri, piste yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Rumen uçağından iniş yapmayarak, havada oyalanmasını istemiş ve olası bir kazanın önüne geçilmişti.

 

Olayı İsrail Ulaştırma Bakanlığı'na rapor eden havalimanı yetkililerinin, pilotlar ve kule arasındaki konuşma kayıtlarını da ilgili makamlara ilettiği bildirilmişti.

 

Haberin Devamı

Ben Gurion Havalimanı'nın diğer pistlerdeki çalışmalar nedeniyle tek pist üzerinden faaliyetlerini sürdürdüğü belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!