Cook meğer çok çapkınmış

Güncelleme Tarihi:

Cook meğer çok çapkınmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sekreteriyle aşkı yüzünden 28 yıllık eşini terkeden İngiliz Dışişleri Bakanı Robin Cook'un ilişkilerini anlatan kitap İngiltere'yi karıştırdı. İddialara göre, Cook'un sayısız metresi olmuş.

Geçtiğimiz yaz sekreteriyle ilişkisi yüzünden karısından boşanan İngiliz Dışişleri Bakanı Robin Cook'un aşk yaşamını ve sayısız metreslerini anlatan kitap İngiltere'yi karıştırdı. Robin Cook'un ayrıldığı eşi Margaret Cook'un yakın arkadaşı Linda McDougall tarafından kaleme alınan ve bazı bölümleri dün The Times gazetesinde yayınlanan ‘Westminster Kadınları’nın, Başbakan Tony Blair'in Japonya seyahatini bile gölgelediği söyleniyor.

İşçi Partisi milletvekili Austin Mitchell ile evli olan, Margaret Cook'un sırdaşı Linda McDougall, kitabında 50 yaşındaki Dışişleri Bakanı'nın 28 yıllık evliliği süresince sayısız metresi olduğunu iddia ediyor. McDougall'a göre, Robin Cook, parlamento oturumları sırasında Londra'da kalmakta olduğu evin anahtarını karısı Margaret'e hiç vermedi. Kitapta yer alan başka bir iddiaya göre, Dışişleri Bakanı 28 yıllık karısını bir kez bile İşçi Partisi'nin yıllık konferansına götürmediği gibi hiçbir resmi davette de onunla birlikte görülmedi.

‘Westminster Kadınları’nda Margaret Cook'un kocasını kaptırdığı 41 yaşındaki sekreter Gaynor Regan'ı hiç tanımadığı, kocasına ilişkisi konusunda hiçbir şey sormadığı iddiaları yer alıyor ve şöyle deniliyor: ‘Margaret, Gaynor Regan’dan ‘o kadın’ diye söz eder. Kocasını elinden aldığı için ona karşı öfkeli. Margaret'e göre, Robin süper bencil biri ve çevresinde sürekli kendisine komplimanlar yağdıran genç kadınlara gereksinimi var.'

Robin Cook'un eşinden ayrılma hikayesi ise oldukça ilginç. Kitaptaki iddialara göre, Margaret ile Robin Cook geçtiğimiz yıl havaalanında tatile gitmek için uçak beklerken, Blair'in sözcüsü Alaistair Campbell, dışişleri bakanının cep telefonundan arayarak sekreteriyle ilişkisinin basına sızdığını ve hemen harekete geçmesini söylüyor. Cook, o anda karısından boşanmaya karar veriyor. Bu yüzden. Margaret Cook, boşanmasından Blair'in sözcüsü Campbell'i sorumlu tutuyor.

İngiltere'de büyük yankılara yolaçan kitaptaki iddialar, 1994 yılından beri Japonya'yı ziyaret eden ilk İngiliz başbakanı sıfatıyla gittiği Tokyo'da dahi Tony Blair'in yakasını bırakmadı. Başbakan Blair dün Japonya'dan yaptığı açıklamada, Cook çiftinin boşanma sürecinde hiçbir etkisi bulunmadığını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!