Çocuklar sağlıklı beslenmeyi öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar sağlıklı beslenmeyi öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 10:20

Essen Cemevi’nin sağlıklı beslenme projesinde, çocuklar gıda alışverişi ve yemek yaparak sağlıklı beslenmeyi öğreniyor. Cemevi Başkan Yardımcısı Kayadibi, “Ağaç yaş iken eğilir atasözünden yola çıkarak sağlıklı beslenme eğitimine çocuklardan başladık” diyor.

Haberin Devamı

ÇAĞIMIZIN hastalığı şişmanlığın, çocuk yaşta yanlış beslenmeden kaynaklandığını uzmanlar her fırsatta dile getiriyorlar. Şişmanlık, artık sadece yetişkinlerin değil çocukların da ciddi bir sorunu hale gelmiş bulunuyor. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, karbonhidrat ağırlıklı beslendiği için şişmanlıktan daha çok etkileniyor. Bu durum göçmen kökenli çocuklar için de geçerli.
Essen Cemevi, küçük de olsa bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak için, bu yılın ilkbaharından beri sağlıklı beslenme projesi yürütüyor. BKK Novitas hastalık sigortasının desteğiyle yürütülen projede 10 ile 16 yaşları arasındaki 15 çocuk, sağlıklı beslenmenin temellerini öğreniyor. Haftada bir kez biraya gelen çocuklar, önce üç gruba ayrılıp alışveriş yapıyor, sonra birlikte yemek pişiriyor. Bu sırada hangi gıdada ne kadar vitamin var, hangi gıdalardan ve içeceklerden uzak durmak gerektiğini de öğreniyor.
Projeyi yürüten beslenme uzmanı Gül Kelle Coşkun, çocukların çok hevesli olduklarını, projede öğrendiklerini annelerine aktardıklarını söyledi. Ayrıca, anneleri yemek pişirirken gözlediklerini ve sorular yönelttiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Çocuklar sağlıklı beslenmeyi öğreniyor

GELECEĞE YÖNELİK ÖNLEM
‘Ağaç yaş iken eğilir’ atasözünden yola çıktıklarını söyleyen Cemevi Başkan Yardımcısı Sinem Kayadibi ise projeyi çocukların geleceğine yönelik bir tedbir olarak gördüklerini vurguladı. Mali durumu iyi olmayan göçmen kökenli ailelerin de hazır yiyecek tükettiklerini hatırlatan Kayadibi, bunun sonucunun çok küçük yaşlarda başlayan şişmanlık olduğunu belirtti. Projenin olumlu etkilerini şimdiden görmeye başladıklarını, bu nedenle de projenin büyük bir olasılıkla uzatılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!