Çocuk kaçırmakla suçlanan 8 ABD’li serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk kaçırmakla suçlanan 8 ABD’li serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 23:29

Haiti’de çocuk kaçırma suçlamasıyla tutuklanan 10 ABD’liden 8’i serbest bırakıldı ve ülkelerine döndü. Diğer iki ABD’li ise soruşturmaları sürdüğü için Haiti’de kaldı. ABD’liler kendilerini “Kimsesiz çocuklara yardım ediyorduk. Aklımız hâlâ Haiti’de” diye savundu.

Haberin Devamı

MERKEZİ abd’nin Idaho eyaletinde bulunan Babtist Kilisesi mensubu 10 misyoner, depremde yetim kaldıklarını iddia ettikleri, yaşları 2 ile 14 arasında değişen 33 Haitili çocuğun bulunduğu bir otobüsle Haiti’den Dominik Cumhuriyeti’ne girmeye çalışırken sınırda yakalanmıştı. Haiti’de çocuk kaçırma suçlamasıyla tutuklanan 10 abd’liden 8’i serbest bırakıldı. abd Hava Kuvvetleri’ne nakliye uçağıyla Miami’ye giden misyonerler, oradan memleketlerine dağıldı.    Perşembe günü dördü Kansas, biri Teksas’a giderken, önceki gün de üç kişilik grup İdaho’ya uçtu. İdaho’da havaalanına indiklerinde, çocukları ve yakınları tarafından coşkuyla karşılanan üç kişilik misyoner grubu, yorgun ama eve döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Teksas’ın Amarillo kentinde gazetecilere konuşan Jim Allen, şunları anlattı: “Oraya gitmemin nedeni, sadece yardım etmekti. Orada hâlâ yardıma ihtiyaç duyan çok sayıda insan var. Tanrı’ya ve bazılarına çok teşekkür etmek istiyorum.” Allen’in serbest bırakılmasında önemli rol oynayan hukukçu Hiram Sasser, misyonerlerin Haiti’deki gözaltılarını, “Erkeklerle kadınları ayırdılar. Allen’a, günde bir öğün sıcak yemek veriyorlardı. Ama hepsinin durumu, Haitili’lerden çok daha iyiydi” şeklinde dile getirdi. Allen, önümüzdeki günlerde TV’de Oprah Winfrey Şov’a katılarak, başından geçenleri izleyicilere anlatacak. İdaho’ya gelen misyonerler de benzer duyguları dile getirdiler. Hepsi de amaçlarının yalnızca yardım etmek olduğunu söyledi. Carla Thompson, herkesin aklının Haiti’de bıraktıkları grup lideri Laura Silsby ile Charisa Coulter’de kaldığını söyledi. Aklımız Haiti’de kaldıBir diğer misyoner Corinna Lankford da Haiti’de zor günler geçirdiklerini, kötü bir şey yapmadıklarını ve abd’ye getirmeyi planladıkları çocukların kimsesiz olduğunu öne sürdü. Yaptıklarından pişman olmadığını belirten Lankford, “Her şey, Tanrı’nın istediği gibi oldu. Dualarımız Laura ve Charisa için” dedi.

Haberin Devamı

BM’den Haiti’ye yardım çağrısı

BM depremin yerle bir ettiği Haiti için büyük miktarda yardım çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, Haiti için uluslararası topluma 1.5 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunduklarını belirterek, bu miktarın 673 milyonunun sağlandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!