CNN International, Türkiye'yi 'haritadan sildi'

Güncelleme Tarihi:

CNN International, Türkiyeyi haritadan sildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 16:09

CNN International’da yayımlanan bir seyahat programında kullanılan dünya haritasında Türkiye'nin yer almaması, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Eleştiriler üzerine CNN, internet sitesindeki haritayı değiştirdi.

Haberin Devamı

CNN International, Türkiyeyi haritadan sildi

Ünlü İngiliz gazeteci Richard Quest'ın 10 ucuz havayolu şirketinden aldığı uçak biletleriyle 8 günde 9 ülke gezdiği seyahat programındaki haritada, Kıbrıs dahi varken Türkiye'nin olmaması dikkat çekti.

Programın tanıtımı için CNN International'ın internet sitesinde yayımlanan haberdeki haritada da Türkiye yer almadı.

Quest'in Twitter'dan da paylaştığı bu harita, sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çekti.

Tecrübeli gazeteci Quest, Türk Twitter kullanıcılarının "Haritada Türkiye yok. Marmara ve Karadeniz birleştirilmiş" şeklindeki tepkilerine, "Şu an tam olarak da bunu inceliyorum" diye yanıt verdi. Kısa süre içinde de sitedeki bu harita düzeltildi.

Haberin Devamı

Quest ardından da "Haritayı çizerken, grafikte bir yanlışlık oldu! Şimdi düzeltildi. Dikkat çektiğiniz için teşekkürler!" diye tweet attı.

CNN International, Türkiyeyi haritadan sildi

CNN tepkiler üzerine sitede yayımlanan haritayı değiştirdi. Haritayı yapan grafiker Sarah Grace Mankarious'un adı da görselden silindi. 

CNN International, Türkiyeyi haritadan sildi

Programda kullanılan bu haritanın yer aldığı video da uzun süre CNN.com'da yayında kaldı. Tepkilere neden olan diğer haritayı düzelten CNN, bu videoyu da hurriyet.com.tr'deki haber sonrası yayından kaldırdı.

cozbek@hurriyet.com.tr

 

Cengiz Özbek 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!