Clinton'ın göbek savaşı

Güncelleme Tarihi:

Clintonın göbek savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Mart ayında dizini inciterek ameliyat olan ABD Başkanı Bill Clinton nekahat döneminde aldığı kilolar yüzünden giderek büyüyen göbeğine karşı savaş açtı.

Tekerlekli sandalyeye bağlı kaldığı dönemde bir ara 102 kiloya kadar şişmanlayan Clinton'ın sıkı bir perhize girdiği ve tatlıları tamamen kestiği belirtiliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Joe Lockhart'ın yaptığı açıklamaya göre Clinton, Beyaz Saray'a tatlı türünden herhangi bir yiyeceğin girmesini kesinlikle yasakladı. Geçen Salı 51'nci yaş gününü kutlayan Clinton, doğum günü partisinde bile ağzına tatlı sürmedi.

Bununla da yetinmeyen ABD Başkanı, sabahları kahvaltı yapmayı bıraktı ve öğün sayısını 2'ye indirdi. Kilo vermek konusunda oldukça kararlı davranan Clinton çok sevdiği fast-food yiyeceklerden de uzak duruyor. Geceleri atıştırma alışkanlığı olan Clinton bundan da vazgeçti ve uyguladığı sıkı diet sayesinde 11 kilo vererek 91 kiloya kadar indi.

Fazla kilolarına karşı savaş açan Amerikan siyasetinin bir diğer ağır topu ise Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich oldu. Çok sevdiği dondurmayı kesen Gingrich de 11 kilo zayıflayarak 113 kilodan 102 kiloya indi. Gingrich çok hararetli geçen bütçe görüşmeleri sırasında bol miktarda pizza yediği için şişmanladığını ancak şimdi bu fazla kilolarından kurtulduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!