Clinton'a karşı Rus suikast timi

Güncelleme Tarihi:

Clintona karşı Rus suikast timi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eski bir Sovyet ajanı ABD'de yayınlanan kitabında, Rusya'nın ABD'yle savaşa hazırlandığını ileri sürdü. Ajanın iddialarına göre Rusya, savaş halinde başkanla birlikte ABD'li siyasi ve askeri liderleri ortadan kaldırmak üzere suikast timleri oluşturdu. ABD topraklarına taktik nükleer silahlar yerleştirildi. Ayrıca Rus pilotları da NATO ülkelerini vurmak üzere eğitim görmeye devam ediyor.

Rusya'nın ABD'yle olası bir savaş halinde, başta başkan olmak üzere Amerikan siyasi ve askeri liderleriyle ailelerini ortadan kaldırmak amacıyla seçkin komandolardan oluşan suikast timleri hazırladığı ileri sürüldü. Sovyetler Birliği döneminde askeri istihbarat teşkilatında albay rütbesiyle görev yapan ve 1992'de ABD'ye sığınan eski ajan Stanislav Lunev, ABD'de yeni piyasaya çıkan ‘Düşman Gözüyle’ adlı kitabında inanılmaz iddialarda bulunuyor.

Rusya'da yönetimin mafyanın elinde bulunduğunu ve Başkan Boris Yeltsin'in de gangsterlerin idaresinde olduğunu ileri süren Lunev, ‘Rus askeri istihbarat örgütü, ABD Başkanı Bill Clinton ve Kongre’nin kilit liderleriyle ilgili bilgi topluyor. ABD'de eğitim gören suikast timleri savaş halinde bütün liderleri ortadan kaldırmak için hazırlanıyor. Rus mafyası Amerikan topraklarında nükleer silah da bulunduruyor' diye yazdı. Lunev, Rusya'nın ABD'nin gücünden korktuğunu ve ABD'yle savaşı kaçınılmaz gören Rus askeri istihbaratının bu savaşa hazırlanmak için elinden geleni yaptığını da kaydetti.

Lunev'e göre sahte turistik pasaportlarla ABD'ye giren özel Rus ajanları Başkanlık uçağı Air Force One'ın gizli iniş alanlarıyla ilgili bilgi topluyorlar. ABD'de eğitim gören suikastçı komando timleri, savaş halinde Air Force One'ı hedef alacak, ayrıca elektrik ve telefon santralleriyle barajları havaya uçuracaklar.

NATO DA HEDEF

Lunev'in ilginç iddiaları şöyle :

ABD'nin karşısında gangsterler tarafından yönetilen bir Rusya var. Başkan Yeltsin'in üzerinde nüfuz sahibi olan bu gangsterlerin elinde nükleer silahlar bulunuyor.

Savaş halinde ABD topraklarına yerleştirilmiş taktik nükleer silahlar kullanılacak. Seçkin birlikler çeşitli stratejik noktalara nükleer cihazlar yerleştiriyor. Çanta içine yerleştiriler bu nükleer bombaların bir bölümü Washington yakınlarındaki Shenandoah Vadisi'yle New York'taki Hudson Vadisi'nde bulunuyor.

Rus pilotları ABD ve diğer NATO üyesi ülkeleri vurmak için eğitim görüyor, çünkü Moskova NATO'yu halen potansiyel tehdit olarak değerlendiriyor.

Amerikan Merkezi İstihbarat Örgütü CIA ve Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkilileri, Lunev'in iddialarına ilişkin yorumda bulunmayı reddettiler. CIA Sözcüsü Anya Guilsher, Amerikan istihbaratının Rus mafyasının faaliyetlerini çok yakından izlediğini belirterek, ‘Rus istihbarat servisleri, mafyayla bazı hükümet yetkilileri arasındaki ilişkilerden ötürü duyulan kaygıyı bizlere de ilettiler. Suç örgütleriyle ilişkisi olan yetkililerin ortaya çıkarılması yönünde yoğun bir çaba var’ demekle yetindi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!