Clinton'a bir taciz iddiası daha

Güncelleme Tarihi:

Clintona bir taciz iddiası daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton'ın, Beyaz Saray'da bir kadına sarkıntılık yaptığı yolundaki söylentiler, yeni bir skandal iddiasının ortaya atılmasına neden oldu. Clinton'un Beyaz Saray eski Sosyal Sekreteri Kathleen Willey ile arasında geçenlerin ‘cinsel taciz' olup olmadığı tartışılıyor.

Newsweek dergisine açıklama yapan eski Beyaz Saray çalışanlarından Linda Tripp ‘Kathleen Willey Olayı'na yeni bir boyut kazandırdı. Tripp, Willey ile arasında geçen bir konuşmayı aktardı. Tripp, Willey'in, özel ofisinde Clinton'ın kendisini öptüğünü ve vücüdunun çeşitli yerlerini okşadığını söylediğini belirtti. Linda Tripp ‘Willey'nin saçı başı darmadağınıktı ve yüzü kıpkırmızı olmuştu, telaşlı ama neşeliydi' dedi. Tripp, Willey'in, Clinton ile başından geçen konusunda fazla şaşkın olmadığını ve olayın da bir cinsel taciz vakası addedilemeyeceğini savundu.

Başkan Clinton'a cinsel taciz davası açan Paula Jones'un avukatları, Willey'den yeminli ifade vermesini istemişlerdi. Jones'un avukatları, Clinton'ın davranışının sürekli olduğunu kanıtlamaya çalışıyorlar. Kathleen Willey, Beyaz Saray'da yaşandığı belirtilen olayla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Clinton'ın avukatı Robert Bennett ise ‘Jones ekibi, Başkan'ı küçük düşürme çabalarına devam ediyor' dedi.

PAULA JONES'UN İDDİALARI

Arkansas eyaletinin eski bir memuru olan Bayan Jones, 1991 yılında Little Rock'ta, bir polis memurunun kendisini Bill Clinton'un otel odasına götürdüğünü, dönemin valisinin burada vücudunun çeşitli yerlerine dokunduğunu, pantolonunu indirerek erkeklik organını teşhir ettiğini ve oral seks teklifinde bulunduğunu ileri sürüyor.

Jones, Bill Clinton'ın vücudunun mahrem yerlerindeki bazı ‘kişisel özelliklerini' mahkeme önünde açıklayabileceğini öne sürüyor. Adının ve itibarının temize çıkması için dava açtığını belirten Jones, 700 bin dolar (112 milyar lira) tazminat istiyor. Başkan Clinton ise, Jones'un iddialarını reddediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!