Clinton oyununda son perde

Güncelleme Tarihi:

Clinton oyununda son perde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, Saddam'ı cezalandırmak bahanesiyle Irak'a askeri harekât düzenlenmesi emrini verdi ama hakkındaki azil işleminin dün yürürlüğe girmesini engelleyemedi. Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, Clinton'ın rakibi Cumhuriyetçi Parti liderlerinin isteği üzerine, ABD Başkanı hakkındaki dört ayrı azil karar tasarısını tartışmaya açtı.

Clinton ve Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat Parti liderlerinin tüm çabalarına rağmen, azil görüşmelerinin Irak'a karşı sürdürülen ‘Çöl Tilkisi’ harekâtının sonrasına ertelenmesi girişimlerinden bir sonuç alınamadı.

Genel Kurul'daki ibrenin kendilerinden yana döndüğünü hisseden Cumhuriyetçi Parti liderleri, Monica Lewinsky seks skandalı nedeniyle yapılacak azil görüşmelerinin başlamasına karar verdiler. Kararsız Cumhuriyetçiler'in önemli bir bölümü de, azil yönünde oy kullanacağını açıkladı. Temsilciler Meclisi'ndeki ağırlığın azil yönünde olduğu ve Adalet Komisyonu tarafından yollanan dört ayrı tavsiye kararından en az birinin onaylanacağı konusunda görüşbirliği bulunuyor.

Tavsiye kararlarından birinin onaylanması, yargılama süreci için yeterli oluyor. Cumhuriyetçi Parti liderlerinin bir bölümü, Clinton'ın ‘Çöl Tilkisi’ harekâtını azil sürecini erteletmek ve dikkatleri dağıtmak için başlattığından kuşku duyduklarını ifade ediyorlar. Clinton bu iddiaları reddederek, ‘Washington’da ciddi ve aklı başında olan hiç kimse böyle düşünmüyor' dedi. Dün başlayan görüşmelerin ardından, Genel Kurul'daki oylama bugün yapılacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!