Clinton Noel'i halkla geçirecek

Güncelleme Tarihi:

Clinton Noeli halkla geçirecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD tarihinde 130 yıl aradan sonra azille karşı karşıya gelen ikinci başkan olan Bill Clinton ile eşi Hillary, bu yıl Noel tatilini halka adayacak. Clinton'lar, dün Washington'da düşkünlere çorba dağıtıp Locerbie kurbanlarını anmak üzere Arlington mezarlığına gitti. Hafta içinde Beyaz Saray'da çocukları ağırlayacak olan çift, onlara hikayeler okuyacak.

Çapkınlığı yüzünden koltuğunu kaptırma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ABD Başkanı Bill Clinton, Senato'da yargılanmasına 2 hafta kala yeni bir imaja sahip olmak için Noel'i halkla birlikte geçirecek. Noel'de çocuklar, yoksullar ve feleğin sillesini yemiş düşkünlerle yakından ilgilenecek olan Clinton, uçkuru düşük başkan imajı yerine anlayışlı, müşfik ve sevecen bir lider görünümü çizecek.

Clinton ve ‘First Lady’ Hillary dün Washington'daki Centrel Kitchen'de açlara çorba dağıttı. Ardından 1988'deki Lockerbie uçak faciasında hayatını kaybedenler için Arlington Ulusal Mezarlığı'nda yapılan anma toplantısına katıldı. Clinton'lar Noel haftasında ayrıca Beyaz Saray'ın Doğu Odası'nda çocuklarla biraraya gelecek ve onlara masallar okuyacak. Clinton çifti Noel tatilinin büyük bölümünü Beyaz Saray'da başbaşa ve sakin bir ortamda geçirecek.

Böylelikle Başkan Clinton, Monica Lewinsky skandalıyla kamuoyu gözünde oluşan günahkar başkan imajını silerek yerine, Beyaz Saray Sözcüsü Barry Toiv'in deyimiyle, ‘kendini halkına adayan ve mukaddes değerlere yönelen’ bir başkan görüntüsü kazanmaya çalışacak.

Şüphesiz bunda Senato'daki yargılama süreci yaklaşırken başkanlık koltuğunu küller arasından kurtarmak amacıyla benimsenen yeni strateji de rol oynayacak. Bir başka deyişle Clinton zamanı değerlendirecek ve yargılama başlayana kadar yardımcılarının yaratacağı halka seslenme fırsatlarında ne denli iyi bir başkan olduğunu anlatacak. Sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik konularında yaptığı reformları uzun uzun hatırlatacak. Temsilciler Meclisi'nin hakkında azil kararı aldıktan hemen sonraki kamuoyu yoklamalarında yüzde 72'lere kadar çıkan halk desteğini daha da yukarılara çekmeye çalışacak.

Clinton'ın planı tutar mı, tutmaz mı bilinmiyor ama geçtiğimiz Pazar kızı Chelsea ve üvey babası Richard Kelley ile katıldığı Foundry United Methodist Kilisesi'ndeki ayinde rahip Walter Shrosphire'den hoş şeyler duydu. Rahip cemaate ‘‘Ulusumuz, liderimiz ve Irak'taki askerlerimiz için dua edin’’ çağrısı yaptı. Gerçi cemaatten bir kişi Clinton'ı eleştirdi ama çoğunluk ellerinde taşıdıkları ‘Görevini sonuna kadar sürdür’, ‘Tanrı Başkanımızı Korusun’ yazılı pankartlarla Clinton'dan yana olduğunu kesin bir dille gösterdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!