Clinton: Hedef Sırp yönetimi

Güncelleme Tarihi:

Clinton: Hedef Sırp yönetimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

NATO Kosova'da barışı reddeden Sırplara dün de bomba yağdırmaya devam ederken ABD bir yandan da progaganda savaşı başlattı. Kosova'ya yönelik propaganda savaşında yeni bir cephe açan ABD Başkanı Bill Clinton, Sırp halkına doğrudan seslenerek, ‘Hedefimiz Sırp halkı değil, Sırp Yönetimi’ mesajını verdi.

Başkan Clinton, Yugoslavya'da uydu aracılığıyla yayınlanan 5 dakikalık konuşmasıyla Sırp halkına ‘Kararlı Güç’ Harekatı'nın amacını anlattı. Bill Clinton, Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'i kastederek, ‘Kosova’yı Sırbistan'da tutabilir ve size barışı verebilirdi, ancak onun yerine hem Kosova'nın geleceğini tehlikeye soktu, hem de size daha fazla savaş getirdi' dedi.

Uluslararası toplumun sorunu barışçı yollardan çözmek için elinden geleni yaptığını hatırlatan ABD Başkanı, ‘Şu anda çocuklarınızı, sizin istemediğiniz, ama onun önleyebileceği haksız bir çatışmada savaşmaya zorluyor’ diye konuştu.

Clinton, Miloseviç'in savaşçı bir lider olduğunu aldığı kararların Sırbistan'ın imajına zarar verdiğini söyledi. ABD Başkanı Clinton, Bosna ve Hırvatistan'da ‘sağduyudan uzak’ savaşlar yapan Miloseviç'in şimdi de Kosovalı Arnavutlar'a yöneldiğini kaydetti.

Sırp güçlerinin Kosovalı silahlı gruplara karşı bir savaş yürütmediğini, sahip oldukları tankların ve havan toplarının silahsız sivillere ölüm saçtığını belirten Clinton, ‘En kısa zamanda bu anlaşmazlığa barışçı bir çözüm bulacağız’ diye konuştu. ABD Başkanı, son olarak ‘Bütün Sırp halkını ve iyi niyetli insanları, önlenebilecek bu gereksiz çatışmaya son verme çabalarına katılmaya çağırıyorum’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!