Clinton: Depresyona girmemeye çalışacağım

Güncelleme Tarihi:

Clinton: Depresyona girmemeye çalışacağım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD Başkanı Bill Clinton, görevinin sona ermesine üç ay kala erkek dergisi Esquire'a verdiği 'veda demecinde' ilginç açıklamalarda bulunurken, başkanlığı çok sevdiğini, ayrıldığında depresyona girmemeye çalışacağını ve Monica Lewinsky skandalında ağır bir bedel ödediğini söyledi.

Clinton, 7 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimini, sekiz yıllık yardımcısı ve Demokrat Parti'nin adayı Al Gore'un kazanacağına inandığını, eşi Hillary'nin de New York eyaletindeki Senato seçiminden başarıyla çıkmasını beklediğini belirtti. Bill Clinton, sekiz yıllık başkanlığın kendisine çok önemli özellikler kazandırdığını ve 'daha iyi bir insan' haline geldiğini ifade ederek, "Başkanlığı çok sevdim, son güne kadar da sanki görevden ayrılmayacakmış gibi çalışacağım" dedi. Esquire muhabirinin "görevden ayrıldıktan sonra bazı eski başkanlar gibi depresyona girmekten korkup korkmadığını" sorması üzerine de Clinton, "Bunu şimdiden bilemem ancak depresyona gireceğimi sanmıyorum, bunun olmaması için de çalışacağım" diye konuştu.

Clinton, "Ayrıldığım zaman yaşım hala oldukça genç olacak, çok şükür sağlığım da yerinde. Kendimi olumlu işlere adamaya çalışacağım. Bunun için de, başkanlıktan ayrıldığından bu yana geçen 20 yılda çok verimli ve pozitif çalışmalar yapan Jimmy Carter'ı kendime örnek alacağım" dedi.

Başkan Clinton, emekliliğinde ailesine ayıracak daha çok zamanı olacağını da belirterek, "Hillary'nin New York'taki seçimi kazanarak senatör olacağına inanıyorum. Ona bu görevine ısınmasında yardım edeceğim" diye konuştu. Clinton, başkan olmadan önce kullandığı 'emektar' Mustang otomobiline binmeyi özlediğini de anlatarak, "Başkan olduğum sekiz yılda sadece bir kere, o da Camp David'de kızım Chelsea'ye direksiyon çalıştırmak için otomobil kullandım. Araba kullanmayı çok severdim ve özledim" dedi.

Bill Clinton, 7 Kasım'daki başkanlık seçimini Gore'un Cumhuriyetçi rakibi George W. Bush karşısında kazanacağını savunarak, "Gore'un zafer kazanacağına hem inanıyorum, hem de bunu umuyorum" diye konuştu.

Clinton, Monica Lewinsky skandalının hatırlatılması üzerine, çok büyük bir kişisel hata yaptığını ancak bunun bedelini de "fazlasıyla ödediğini" söyledi. Başkan, "Cumhuriyetçi rakiplerim, bunu aslında ahlaki değil siyasi bir konu olarak gördüler ve beni linç etmeye çalıştılar. Bunu başaramadılar ancak bana bir özür borçları var" dedi.

Bill Clinton, başkanlığı kazanarak, "sıradan bir halk çocuğunun ABD'nin en üst noktasına kadar ulaşabildiğini kanıtladığını" belirterek, başkanlığı süresince bu görevi Beyaz Saray'dan 'halka indirdiğini' anlattı.

"Başkanlığa aktivizm getirdim" diyen Clinton, emekliye ayrıldıktan sonra "belki bir tek kitap" yazabileceğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!