Çin'i uzun zamandır uğraştıran rejim karşıtı Falun Gong Tarikatı'nın gözaltında bulunan 3 üyesi ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Çini uzun zamandır uğraştıran rejim karşıtı Falun Gong Tarikatının gözaltında bulunan 3 üyesi ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hong Kong İnsan Hakları Derneği'nin açıklamasına göre Pekin'de geçen yılın haziran ayından itibaren gözaltında ölü bulunan Falun Gong Tarikatı üyelerinin sayıları 15'i buldu.

İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği merkezi, ölü bulunan 3 tarikat üyesinden birinin açlık grevi sonucu, diğer 2'sinin ise poliste yapılan iskence sonucu öldüğünü bildirdi. Ölen tarikat üyelerinden 36 yaşındaki bankacı Zhang Zhengang'in iskence sonrasında hastaneye kaldırıldığı, oradan da ölülerin yakıldığı yer olan krematoryuma nakledildiği ifade edildi. Merkez'in bildirdiğine göre Zhang Zhengang yakılana kadar hayattaydı.

Diğer 2 Falun Gong üyesinden, Guan Zhaosheng, Pekin'de polis tarafından gözaltında iskence sonucu ölü bulunurken, Li Yanhua'nın ise 11 günlük açlık grevinden sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları sözcüsü Gail Rachlin'in açıklamasına göre Budizm, Taoizm ve meditasyonun bir kombinasyonu olduğunu iddia eden Falun Gong Tarikatı'nın 70 ila 100 milyon üyesi bulunuyor. Tutuklu bulunan tarikat üyelerinin sayısı ise 35 bin. Tutuklulardan 5 bininin yargılanmadan işçi kamplarına gönderildiği, diğer 30 bininin ise göstermelik yargılanma süreçlerinin ardından 18 yıla varan mahkumiyetlere çarptırıldığı, Rachlin'in verdiği bilgiler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!