Çin'den Tayvan hava sahasında tehlikeli ihlal!

Güncelleme Tarihi:

Çinden Tayvan hava sahasında tehlikeli ihlal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2021 17:14

Uzun yıllardır sorun yaşayan düşman kardeşler Çin ve Tayvan arasındaki büyük gerginlik deyim yerindeyse dünyanın yüreğini ağzına getirdi. Çin, Tayvan'a karşı, şu ana kadar gerçekleştirdiği en büyük jet tacizini gerçekleştirdi. Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili acil açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Tayvan, Çin'e ait 19 savaş uçağının Hava Savunma Tanımlama Sahası'na (ADIZ) girdiğini bildirdi.

Taiwan News'in haberine göre, Tayvan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Çin Hava Kuvvetlerinin nükleer silahlar taşıma kapasitesine sahip 4 H-6 bombardıman uçağı, 1 denizaltı savar uçağı, 10 J-16 ve 4 SU-30 savaş uçağı ile dün ADIZ'ı ihlal ettiği belirtildi.

Çin'e ait savaş uçaklarının tartışmalı Pratas Adalarının kuzeydoğusundan geçtiğini gösteren uçuş güzergahı haritası da paylaşılan açıklamada, Çin savaş uçaklarının bölgeden ayrılması için füze sistemi konuşlandırıldığı ve savaş uçaklarının harekete geçirildiği belirtildi.

Taipei, bir yıldan fazla bir süredir Çin hava kuvvetlerinin ada yakınlarındaki tekrarlanan faaliyetlerinden şikayet ediyor. Çin ise demokratik Tayvan'ı ayrılıkçı bir eyalet olarak görüyor.

Haberin Devamı

Çinden Tayvan hava sahasında tehlikeli ihlal

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin hava kuvvetlerinin Pazar günkü misyonunun nükleer silah taşıyabilen dört H-6 bombardıman uçağının yanı sıra bir denizaltı savar uçak içerdiğini söyledi.

Tayvan'ın 400 kilometre kadar güneyinde bulunan, tartışmalı Pratas Adaları aynı zamanda Dongsha Adaları olarak biliniyor. Bölgede iki mercan kayalığı da bulunuyor. Tayvan'ın ulusal park statüsü verdiği adalar, Pasifik ve Hint okyanusları arasındaki deniz trafiği üzerinde yer alıyor.

Çin, 15 Haziran'da da 28 savaş uçağı ile ADIZ'ı ihlal etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!