Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Zafer Günü'nde Moskova'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Zafer Gününde Moskovaya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2025 11:24

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 7-10 Mayıs tarihlerinde Rusya’ya resmi ziyarette bulunarak Zafer Günü törenine katılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daveti üzerine 7-10 Mayıs günlerinde Rusya’ya resmi ziyarette bulunacağı ve Şi’nin ziyaret sırasında 'Sovyetler Birliği’nin Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 80’inci Yıl Dönümü’nü anmak için Moskova’da düzenlenecek kutlama törenine katılacağı kaydedildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Şi Cinping’in resmi Rusya ziyaretinde Putin ile yeni dönemde ikili ilişkilerin gelişimiyle kritik uluslararası ve bölgesel meseleler üzerinde stratejik görüş alışverişinde bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, iki liderin varacakları önemli fikir birliğinin, iki ülke arasında karşılıklı siyasi güveni güçlendireceği, stratejik koordinasyonu zenginleştireceği ve her alanda somut iş birliğini hızlandıracağı ifade edildi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!