CHP’liler Berlin’de Adalet Çadırı kurdu

Güncelleme Tarihi:

CHP’liler Berlin’de Adalet Çadırı kurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 12:11

Berlin’deki Türk mahallesinde kurulan Adalet Çadırı’nda pazar gününe kadar Adalet Nöbeti tutulacak. Cumartesi akşamı yeryüzü sofrası kurularak birlikte iftar açılacak. Pazar günü de çadırda bayramlaşma yapılacak.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşüne destek vermek amacıyla Berlin’de Adalet Çadırı kuruldu. CHP Berlin Birlik tarafından Türk Mahallesi olarak bilinen Kreuzberg semtindeki meydanda kurulan Adalet Çadırında, pazar gününe kadar her gün 17.00 ile 23.00 saatleri arasında Adalet Nöbeti tutulacak. CHP Berlin Birlik Başkanı Kenan Kolat, “Türkiye’de hukukun işlemediğini, hakim ve savcıların yanlı karar aldıklarını ve iktidarın etkisi altında olduklarını artık herkes biliyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe bizde Berlin’den destek vermek amacıyla Adalet Çadırında adalet nöbeti tutacağız” dedi.

Polisin her gün 17.00 ile 23.00 saatleri arasında izin verdiği çadırda nöbet tutanlar müzik çalıp halay çekiyor. Yolda geçenlerin büyük ilgi gösterdiği Adalet Çadırı’na ilk günde çok sayıda sivil toplum temsilcisi ve vatandaşın ziyaret ettiğini söyleyen Kolat, “Burada Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşü ve yürüyüşün amacını hem Türklere hem de Almanlara anlatıyoruz. Büyük destek görüyoruz. İnsanlar çok ilgil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!