CHP: Tartışmadan AKP camiası rahatsız

Güncelleme Tarihi:

CHP: Tartışmadan AKP camiası rahatsız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2008 19:00

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında yarın TBMM'de gerçekleşecek tartışmaya ilişkin olarak, “Öyle anlaşılıyor ki bu tartışmadan AKP camiası rahatsızdır” dedi.

Partisinin genel merkezinde, tartışmaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özyürek, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın tartışmayla ilgili kamuoyuna yansıyan görüşlerinin hatırlatılması üzerine, gelinen noktada bu tartışmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları takip ettiğini ve belgeleriyle ortaya koyduğunu kaydeden Özyürek, bu durum karşısında Fırat'ın ise CHP ve Kılıçdaroğlu'na karşı saldırgan bir üslup sergilediğini savundu.

Özyürek, şöyle konuştu:
“Kılıçdaroğlu, Fırat'ın şahsı ile ilgili suçlamaları da yarın kanıtlı, belgeli bir şekilde ortaya koyacak. Fırat'ın bu tartışmalarda devreye girmesine hiç gerek yoktu, ama AKP'nin köşeye sıkışmış olması ve özellikle dini duyguların istismar edilerek toplanan paraların özel amaçlarla kullanılmasından AKP camiasının duyduğu rahatsızlığı da giderecek şekilde sürekli CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na hakaret ederek 'hodri meydan' dedi. Bu tartışma yarın yapılacak. Sayın Fırat, bu tartışmadan kaçmak için 'bu aptalca bir teklif' dedi, ama buna rağmen kabul etmek zorunda kaldı. Öyle anlaşılıyor ki bu tartışmadan AKP camiası rahatsızdır, Meclis Başkanı'nın uyarılarını ben o anlamda alıyorum. Televizyonlardan izlediğimiz kadarıyla, AKP'li milletvekilleri böyle bir tartışmanın doğru olmadığı görüşündedirler, ama ok yaydan çıkmıştır, yarın bu tartışma yapılacaktır. Herkesin, toplumun gözü önünde cereyan edecektir ve halkımız kararını verecektir.”
Özyürek, Kılıçdaroğlu ve Fırat'ın üslubunun farklı olduğunu da vurgulayarak, “Fırat'ınki suçlayan, hakaret eden, insanları aşağılayan bir
üslup. Buna karşın Kılıçdaroğlu, son derece mütevazi, ama delille, belgeyle net bir şekilde konuşan bir arkadaşımızdır. Halkımızın bu tartışma sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu;na, belgeli konuşmasına, hak vereceğine inanıyorum” dedi.

Üslup tartışmasında Kılıçdaroğlu ve Fırat'ı aynı kefeye koymanın haksızlık olacağını söyleyen Özyürek, “İki görüntüyü yan yana koyun, halkımız görsün. Fırat, amiyane tabiriyle biraz ağzı bozuk politikacı. Üslubu düşüren biz değiliz, Fırat. Fakat üslup AKP Genel Başkanı'nın üslubundan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Özyürek, CHP;nin bir Alman Vakfı;ndan para yardımı aldığına ilişkin haberleri de eleştirdi. Alman makamların bu habere konu belgenin sahte olduğunu açıkladığını kaydeden Özyürek, “Bu kadar basit bir asparagas nasıl yapılabiliyor?” diye sordu.
Özyürek, iddiaları büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Bu bir ahlaksızlık, çok adi bir sahtekarlık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!