Çevre kirliliği aptallaştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Çevre kirliliği aptallaştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

LONDRA Üniversitesi'nde görevli Chris Williams'ın yaptığı çalışmalar, çevre kirliliğinin beynin işleyişini engellediği ve insanların zekasına zarar verdiğini gösterdi. Özellikle kurşun ve radyoaktivite doğrudan beyini etkiliyor.

Aynı şekilde, ekilebilir toprakların azalması ve fakirleşmesi de zirai ürünlerin mineral açıdan zayıflamasına sebep olarak ikinci bir tehdit oluşturuyor.

‘Kirlilik alarmı’ veren Williams ‘Sadece kanımız, ciğerlerimiz zarar görmüyor, beynimiz ölüyor’ diyor.

En önemli sorunlardan biri demir eksikliği.

Asya kıtasında yüksek randımanlı tarım sebebiyle mısır gibi çok tüketilen ürünlerdeki demir oranı düşüyor. Buna topraklarım verimsizleşmesi de ekleninde Asya kıtasında 1.5 milyar insande demir eksikliği gözleniyor. Fakir ülkeleri vuran iyot eksikliğinin daha da vahim olduğu biliniyor.

ZEKA ZEKAYI ÖLDÜRECEK

Kurşun zehirlenmesi ise çok daha yaygın. Mesela İngiltere'de 10 çocuktan biri, kanında zekasını etkileyecek kadar kurşun taşıyor. Afrika'da bu oran yer yer onda 9'a kadar yükseliyor. Demir eksikliği de kurşunun kana karışmasını kolaylaştırarak durumu daha tehlikeli hale getiriyor.

1986'daki Çernobil faciasının ardından radyasyon etkisi gözlenen İskandinavya, İskoçya ve Almanya'da Down sendromu (mongalizm) vakalarının hızla arttığı gözlendi. Rusya'nın uranyum çıkarılan bir maden kasabasında, çocukların % 95'i zeka yetersizliği gösteriyor.

Williams ‘Kirleticiler tek tek beyne zarar veriyor. Çeşitli kirlilik sebeplerinin etkilerinin bir araya gelince sonuçlar daha da feci oluyor. Sonunda, insan zekasının yarattıkları, zekayı yok edecek!’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!