Çernomırdin'den Ramstore'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Çernomırdinden Ramstorea ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yurt dışında olduğu için Ramstore adı verilen Moskova Migros’un açılışına katılamayan Rusya Başbakanı Viktor Çernomırdin, Büyükelçi Bilgin Unan'dan çarşamba günü ikinci bir tören yapılması talebinde bulundu.

Koç ve ENKA ortaklığıyla Moskova'da açılan Rusya'nın en büyük alışveriş merkezi Ramstore adı verilen Moskova Migros’un 28 Kasım günü yapılan açılışına katılamayan Rus Başbakanı Victor Çernormırdin, Moskova Büyükelçimiz Bilgin Unan'ı arayarak hipermarketi ziyaret etmek isteğini bildirdi.

Moskova'daki diplomatik çevreler, Çernomırdin dahil üst düzey Rus yetkililerinin Ramstore'a yakın ilgisini Rus-Türk ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak gösteriyor. Edinilen bilgilere göre, açılıştan hemen iki gün sonra Büyükelçi Bilgin Unan'ı arayan Çernomırdin'ın özel kalem müdürü şu talepte bulundu: ‘‘Sayın Büyükelçi, Başbakan Victor Çernomırdin bir yurt dışı gezisinde olduğu için Ramstore'un açılışını kaçırmıştı. Ancak kendisi bu alışveriş merkezini ziyaret etmek istiyor. Çarşamba günü, Ramstore'da bir tören yapalım. Çernomırdin, Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov ile hipermarketi ziyaret edecek. Türkiye'den ikinci kez konuklar gelirse mutlu oluruz’’. Çernomırdin'in Lujkov ile birlikte Ramstore'un yanısıra, yine Türk şirketleri tarafından Moskova yakınlarında yapımını başlanan Efes Pilsen bira fabrikasının da şantiyesini ziyaret edeceği öğrenildi. Çernomırdin ile Lujkov'un bu beklenmedik planları karşısında üç günden beri Moskova'da bulunan ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner temaslarını bitirmiş olmasına rağmen törene katılmak için Moskova'da kalacak.

Çernomırdin'in 14 ile 16 Aralık arası Ankara'ya yapacağı ziyaret öncesi Ramstore'a gösterdiği yakın ilgili anlamlı bulunuyor. Siyasi gözlemcilere göre, Çernomırdin, ekonomik anlaşmaların imzalanacağı Ankara'ya ‘‘Türk-Rus ilişkilerinde bir bahar’’ havasıyla gelmek istiyor.

Bu arada Ramstore’un cumartesi ve pazar günleri de 100’er milyon dolarlık satış yaptığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!