Central Park skandalı

Güncelleme Tarihi:

Central Park skandalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2002 01:44

NewYork'un yakın tarihindeki en vahşi suçlardan biri en büyük adalet skandallarından birine dönüştü. 1989'da Central Park'ta koşan bir kadına tecavüz etmek ve döverek öldürmeye teşebbüs etmek suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan 5 gencin suçsuz oldukları anlaşıldı.

Bir başkasının suçu işlediğini itiraf etmesinin ardından Manhattan bölge savcısı gençlerin aklanması talebinde bulundu.

Tecavüze uğradığı Nisan 1989 tarihinde 28 yaşında olan Salamon Smith Barney yatırım firması çalışanı, parkın kuzey ucunda neredeyse ölmek üzereyken bulunmuş ve kafatası kırılmıştı. Beyaz kadına saldırıyla ilgili olarak 14-16 yaşlarında 5 siyah ve Hispanik tutuklandığı için ırkçı gerginlikler yaşanmıştı.

Antron McCray, Kharey Wise, Raymond Santana, Kevin Richardson ve Yusef Salalaam polis baskılarıyla suçu işlediklerini itiraf etmişlerdi ve 5 ila 15 yıl hapse mahkum olmuşlardı. Olayla bağlantısı bulunmayan suçları da bulunan Santana hariç gençler bugün cezalarını tamamlamış bulunuyorlar.

Birkaç ay önce hapisteki bir seri tecavüzcü ve katil olan Matias Reyes'in, kadına tek başına tecavüz ettiğini itiraf etmesiyle çarpıcı gerçek ortaya çıktı. Kurban saldırıyla ilgili olarak hiçbir şey hatırlamıyordu ancak çorabında bulunan spermden alınan DNA örneği Reyes'inkine uyuyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!