Cemil Bayık: Ayrı bir devlet istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Cemil Bayık: Ayrı bir devlet istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 01:31

İNGİLİZ Economist dergisi, bu haftaki sayısında Kürtleri konu ettiği geniş bir dosyaya yer verdi.

Haberin Devamı

Iraklı Kürtlerin bağımsızlık yolunda olduğunu belirten dergi, ‘PKK’nın da rolünün değiştiği’ yorumunu yaptı. Iraklı Kürtler ‘5 ya da 6 yıl içinde bağımsızlığın geleceğini’ öne sürerken terör örgütü PKK kurucularından Cemil Bayık, “Türkiye’nin güneydoğusunda ayrı bir devlet istemiyoruz” diyor.

Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürtlerin diplomasi becerilerini kullanabilmesi durumunda bağımsızlığın ‘beş ya da altı yıl içinde geleceği’ görüşünde.

Kandil’den Economist’e konuşan PKK lideri Cemil Bayık ise ayrı bir devlet istemediklerini söyleyerek “Tüm isteğimiz, kendi kimliğimiz, kültürümüz ve demokratik koşullarımız altında özgürce yaşamak. Kendi kaderini tayin hakkı, bağımsız bir devlet olarak yorumlanmamalı” diyor. Derginin makalesi şöyle devam ediyor: “Bayık da dört farklı ülkede yaşayan Kürtleri birleştirecek ‘Büyük Kürdistan’ arayışında değil. ‘Irak’taki Kürtler kendilerine ait bir devlet istiyorlarsa, bu onların işi’ diyor.” Dergi’ye göre Bayık, PKK lideri Öcalan gibi Türkiye içinde ‘kanton sistemi’ ve ‘demokratik konfederalizm’i savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!