Çek Cumhurbaşkanı Zeman: Müslümanlar Avrupa'ya entegre olamaz!

Güncelleme Tarihi:

Çek Cumhurbaşkanı Zeman: Müslümanlar Avrupaya entegre olamaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2016 16:28

Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Almanya'nın Köln kentinde yeni yıl kutlamalarında yaşanan cinsel taciz olayına gönderme yaparak, "Müslümanların Avrupa toplumuna entegre olamayacağını" öne sürdü.

Haberin Devamı

AFP'nin haberine göre; göçmen karşıtı tutumuyla tanınan Zeman, "Gettoları olan Batı Avrupa ülkelerinin deneyimi gösteriyor ki Müslüman camianın Avrupa'ya entegrasyonu imkânsız" dedi.

Bir televizyon söyleşisinde konuşan Zeman, sözlerine şöyle devam etti: "Bırakalım kültürlerini kendi ülkelerinde yaşasınlar ve onları Avrupa'ya almayalım, aksi takdirde Köln'deki gibi sonuçlanacak."

Vietnam ve Ukraynalıların Çek Cumhuriyeti'ne entegre olabildiğini belirten Zeman, entegrasyonun birbirine yakın kültürlerde mümkün olabileceğini iddia etti.

Çek Cumhuriyeti'nde doğrudan halkın seçimiyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan ilk lider olan Zeman, göçmen karşıtı tutumuyla tanınıyor.

71 yaşındaki solcu siyasetçi, bu ayın başında, göçmen akınının Avrupa'nın kontrol altına alınması için Müslüman Kardeşler tarafından planlandığını öne sürmüştü.
 

BAKMADAN GEÇME!