Çavuşoğlu’ndan İsveç’e sert tepki: Kuran-ı Kerim yakmanın neresi ifade özgürlüğü

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu’ndan İsveç’e sert tepki: Kuran-ı Kerim yakmanın neresi ifade özgürlüğü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 07:00

İsveç’te aşırı sağcı parti lideri Rasmus Paludan’ın Kuran-ı Kerim yakmasına tepki gösteren Çavuşoğlu, “(İsveç Dışişleri Bakanı) Ann Linde’yi arasam bana bir saat hikâye anlatacak. Kuran-ı Kerim yakmanın neresi özgürlük” dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’te aşırı sağcı parti lideri Rasmus Paludan’ın polisin gözü önünde Kuran-ı Kerim yakmasına çok sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Şimdi kusura bakmasın, gıyabında konuşuyorum ama Ann Linde’yi (İsveç Dışişleri Bakanı) arasam bana bir saat hikâye anlatacak. Polis denetiminde Kuran-ı Kerim yakmanın neresi ifade, düşünce ve eylem özgürlüğü” diye sordu.

SALDIRILAR RAMAZANDA ARTTI

Bakan Çavuşoğlu dün Macaristanlı mevkidaşı Peter Szijjarto ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında İsveç’te aşırı sağcı liderin Kuran-ı Kerim’i yakması ve İsrail’in Batı Şeria ve Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarıyla ilgili soruları yanıtladı. Ramazan ayında ırkçı ve İslam karşıtı saldırıların artmasına dikkat çeken Çavuşoğlu, Batı Şeria’da 18 Filistinlinin öldüğüne, hem Mescid-i Aksa’da hem Batı Şeria’da yaralananların 400’ü geçtiğine işaret etti. Çavuşoğlu, İsveç’teki eylemlerle ilgili özetle şöyle konuştu:

‘ARASAM HİKÂYE ANLATACAK’

Haberin Devamı

“Şimdi İsveç’te Kuran-ı Kerim’in polis denetiminde yakılması ne demek? İsveç bunu düşünce, ifade ve eylem özgürlüğü olarak değerlendiriyor. Herhangi bir dine ya da insanların kutsalına saldırmak veya camiye saldırmanın ifade özgürlüğü ile ne ilgisi var? Ann Linde’yi (İsveç Dışişleri Bakanı) arasam bana bir saat hikâye anlatacak. Kusura bakmasın gıyabında söylüyorum ama ne diyecek? İfade özgürlüğü, bizim ülkemizde özgürlük var... PKK’ya sahip çıkarken de böyle söylüyorlar. Peki DEAŞ’a bu şekilde fırsat veriyor musunuz ülkenizde? O da terör örgütü, diğeri de. İkisine de (fırsat) vermemek lazım” dedi. Çavuşoğlu, her türlü ırkçılığa karşı mücadelenin sürmesi gerektiğini de söyledi.

‘GÖRÜNTÜLER UKRAYNA MÜZAKERELERİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ’

Ukrayna’da savaşın sona ermesi için, şartlar değişse de diplomasi fırsatının devam ettirilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, Buça ve İprin’den gelen görüntülerin, şimdi de Mariupol ve Donbas bölgesindeki çatışmaların Antalya ve İstanbul’da başlayan süreci olumsuz etkilediğini söyledi. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile kendisinin Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri olacağını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!