Çavuşoğlu’dan Londra’ya Filistin telefonu

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu’dan Londra’ya Filistin telefonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2021 07:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’in Gazze’yi hedef alan saldırılarının durdurulması için Türkiye’nin gereken her adımı atmaya hazır olduğunun duyurmasından sonra da telefon diplomasisine devam etti.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu dün İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’la telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede Çavuşoğlu, Raab’a uluslararası toplumun İsrail’e karşı daha güçlü tepki vermesinin elzem olduğunu vurgulayarak, İngiltere’nin bu amaçla daha etkili politika yürütmesi ve saldırıların durması için daimi üyesi olduğu BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) acilan devreye girmesi gerektiği mesajını verdi.

Önceki gün İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı sonrası yayınlanan sonuç bildirisinde, “BMGK İsrail saldırganlığını durdurma sorumluluğunu üstlenemezse, Filistin halkına koruma sağlanması için BM’ye başvurulacaktır” vurgusu yapılmıştı. İTT toplantısı sonrasında Çavuşoğlu, Katar, Pakistan ve Filistinli mevkidaşı ile de telefon görüşmeleri yaptı.

BAKMADAN GEÇME!