Castro kendini oynamak için peruk takacak

Güncelleme Tarihi:

Castro kendini oynamak için peruk takacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2001 00:00


Reha ERUS / ROMA
Haberin Devamı

Küba füzeler krizini konu alan 13 Gün filmini başrol oyuncusu Kevin Costner'le birlikte izledikten sonra film çevirmeye heveslenen Küba Lideri Fidel Castro gelen ilk teklifi kabul etti. Castro kendi hayatını konu alan belgeselde, kendini canlandıracak.

Fidel Castro, Küba Kültür Bakanlığı'na bağlı Sinema Sanatı ve Endüstrisi Fakültesi Dekanı Omar Gonzalez'in önerisini kabul ederek kendisi ile ilgili belgeselde oynayacağını açıkladı.

GEREKİRSE ZAYIFLARIM

Castro 1962'de Rusya ile ABD arasında patlak veren Küba krizi konusunda kendisini en yakın canlı tanık olarak gördüğünü belirten Castro 'Biraz makyajla o günlere dönebilirim. Gerekirse zayıflar, peruk da takarım' dedi.

O dönemin diğer iki önemli tanığı bugün artık hayatta değil. Bu kişiler, dönemin ABD Başkanı John F.Kennedy ile Sovyet lideri Nikita Krusçev. Dünyayı nükleer savaşın eşiğine getiren olay, Küba'daki Sovyet füzeleri yüzünden patlak vermişti. Amerikan casus uçaklarının adada konuşlandırılmış Sovyet füzelerini fotoğraflaması üzerine ABD gemileri Küba'yı abluka altına almış, Moskova'nın geri adım atması üzerine kriz giderilmişti.

SENARYOYA YARDIM EDECEK

Castro, Che Guevara ile ilgili iki film birden programlandığını da belirterek 'Amerika'lılar biz devrimcilere önem veriyorlar. O zaman biz de kendimizi önemseyelim. Gelecek nesillere belgeler bırakalım' şeklinde konuştu. 'Lider Maximo' adını taşıyacak belgeselin senaryosu Castro denetiminde bir tarafından hazırlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!