Çar'ın iki çocuğunun kemikleri de bulundu

Güncelleme Tarihi:

Çarın iki çocuğunun kemikleri de bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son Rus Çarı 2’nci Nikolay’ın kayıp iki çocuğunun kemikleri bulundu. Böylece talihsiz aile 80 yıl sonra mezarda bir araya gelebilecek.

20'nci yüzyılın en büyük cinayetlerinden biri aydınlanmak üzere. Son Rus Çarı 2’nci Nikolay’ın 1917 yılında Lenin'in emri üzerine bolşevikler tarafından katledildiği bilinen ama bugüne kadar cesetleri bulunamayan son iki çocuğu, Prens Aleksey ve Prenses Mariya'nın de kemikleri bulundu.

Çar ve ailesinin kemikleri dört ay önce törenle Sen Petersburg'da toprağa verilmiş ancak iki çocuğun akıbeti soru işareti olarak kalmıştı. Çar ve ailelesinin bulunduğu Yekaterinburg kasabasına yakın bir yerde bulunun kalıntının prens ve prensese ait olduğunun kesinleşmesi için DNA testi yapılması gerekiyor.

Haberi veren Moskovski Komsomolets gazetesine göre, Rus Ortodoks Kilisesi'nin ‘Prens ve Prenses bulunamadı. Yekaterinburg’da ortaya çıkan cesetlerin Çar ailesine olduğu konusunda, bu sebeple, şüphemiz var' açıklaması üzerine, ilk kalıntıları ortaya çıkaran Aleksander Avdunin araştırmalarına yeniden başladı.

İlk mezarların bulunduğu Yekaterinburg yakınında Kopyakın köyünde üç ay boyunca kazılar yapan Avdunin ve ekibi sonunda, adsız bir mezarda, bir takım ziynet eşyası ve kemik parçalarına rastladı.

Avdunin ‘Bolşeviklerin önce cesetleri yakmaya çalıştığını, sonra aceleyle gömdüklerini biliyoruz. Anlaşılıyor ki, yakmaya Prens ve Prenses’ten başlamışlar. Bedenleri ortadan kaldıramayınca gömmüşler. Ortaya 150 kadar küçük parça çıkardık. Kesin sonuç, genetik araştırmayla meydana çıkacak' dedi.

Ancak Avdunin, cesetlerin Prens ve Prenses'a ait olduğundan neden emin olduğunu şöyle açıklıyor : ‘Her doğum gününde, Mariya’ya topaz bir halka hediye edildiğini, Prenses'in bunu küpelerine eklediği biliniyor. Mezardan böyle bir küpe bulduk.'

Yıllardır Çar'ın ortadan kaldırılışının esrarını çözmeye çalışan Avdunin ‘Cesetlerin Aleksey ve Mariya’ya ait olduğu genetik testlerle kanıtlanınca dava kapanacak. Kayıp prens ve prenses de, 91 yıl sonra ailesine kavuşacak ve Sen Petersburg'da toprağa verilecek' diyor ve bunu ‘mutlu son’ olarak yorumluyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!