Caniyi öldüren polislere sadece nişan verilcek

Güncelleme Tarihi:

Caniyi öldüren polislere sadece nişan verilcek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 13:38

Noel’de Berlin’de katliam yapan Anis Amri’yi öldüren iki İtalyan polise, vaat edilen100 bin Euro’luk para ödülü verilmeyecek. Ancak iki polisin liyakat nişanıyla ödüllendirilmesi gündeme geldi.

Haberin Devamı

BERLİN’de 19 Aralık’ta Noel pazarına TIR ile saldırarak 12 kişiyi öldüren, 48 kişiyi yaralayan Tunuslu Anis Amri’yi ölü ele geçiren İtalyan polisler, Almanya’da kahraman ilan edildi. Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) milletvekilleri, iki İtalyan polise liyakat nişanı verilmesini istiyor. CSU federal milletvekili Hans Peter Uhl, “İki İtalyan polis yaptıklarıyla liyakat nişanı almayı hak etti” dedi. CSU İçişleri Politikası Sözcüsü Michael Frieser de iki polise Cumhurbaşkanı Joachim Gauck veya Başbakan Angela Merkel’in onurlandırmasını talep etti. Alman Polis Sendikası da iki polisin liyakat nişanıyla ödüllendirilmesine sıcak bakıyor.
Berlin saldırısını Anis Amri’nin gerçekleştirdiğinin ortaya çıkmasından sonra Federal Savcılık, zanlıyı yakalatacak bilgiyi verenlere 100 bin Euro para ödülü verileceğini duyurmuştu. Zanlı için vaat edilen para ödülü ise iki İtalyan polise verilmeyecek. Suçluyu veya şüpheliyi yakalamak polisin görevi olduğu için bu tür ödüller polise ve diğer kamu çalışanlarına verilmiyor.

Haberin Devamı

Caniyi öldüren polislere sadece nişan verilcek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!