Caniler amacına ulaşamadı

Güncelleme Tarihi:

Caniler amacına ulaşamadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 23:29

Suikaste uğrayan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’ın eşi Marina Karlova, altı ay sonra ilk kez Türk basınından Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Şair Nâzım Hikmet’i anma etkinlikleri kapsamında dağıtılan ‘Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü’nün bu yılki sahipleri Ankara’da geçen yıl aralık ayında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ve sanatçı Rutkay Aziz oldu. Merhum büyükelçi adına ödülü eşi Marina Karlova kabul etti. Ödül töreni öncesi Hürriyet’e yaptığı açıklamada Marina Karlova, “Kader dedikleri bu olmalı. Nazım Hikmet de eşim Karlov da iki ülke arasında dostluk köprüleri kurmaya çalıştı. Rahmetli eşimin bu ödüle layık görülmesi nedeniyle bugün törene seve seve geldim. Yaşadığımız trajedinin acısı çok büyük ve taze olduğu için bugüne kadar Türk basınına konuşamadım. Şimdi bir parça kendime geldim. Onun için sizinle şimdi sohbet etmeyi kabul ettim. En içten duygularımla söylüyorum. Ne Türkiye’ye, ne de cana yakın, harika Türk insanına karşı kin ve nefretim yok. Eşimi öldüren canilere verebileceğim en iyi yanıt budur. Onların amacı zaten bizi birbirimize düşman etmekti. Şükürler olsun ne bizim, ne de sizin yöneticileriniz bu tuzağa düşmedi... Sağduyu üstün geldi. Acı var mı, var. Kalacak mı, kalacak” dedi.

Haberin Devamı

‘HAKSIZ OLDUKLARINI HAYKIRACAĞIM’

Türkiye ile bağlarını koparmayacağını belirten Marina Karlova, şunları söyledi: “Eşim gibi diplomasi yeteneğim belki yok. Ancak Türkiye ile ileride de bağlantıda kalacağım. Eşimi öldürenlere her fırsatta haksız olduklarını haykıracağım. Bu yönde şu anda neler yapabileceğimi bilmiyorum. Acım daha çok taze. İleride kendimi daha iyi hissettiğimde, belki Türk basınının da yardımıyla bu yönde çalışmalar yapabilirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!