Cani papazın işbirlikçisi kızı

Güncelleme Tarihi:

Cani papazın işbirlikçisi kızı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Brüksel'de tutuklanan Macar asıllı papaz Andras Pandy'nin kızı Agnes, annesini bizzat öldürdüğünü itiraf etti. Agnes, babasının işlediği, aralarında dört kardeşinin de bulunduğu toplam dokuz cinayete suç ortağı olduğunu ve babasıyla karı koca hayatı yaşadığını açıkladı.

Belçika'daki ‘‘Katil papaz’’ olayı, Avrupa'da son yıllarda görülen en korkunç seri cinayet ve aile cinnetine dönüştü. İki karısı ve dört çocuğunu öldürmekle suçlanan Macar asıllı din adamı Andras Pandy'nin kızı Agnes Pandy, hem kendi annesi İlino Sores'i bizzat katlettiğini,hem de babasının işlediği, aralarında dört kardeşinin de bulunduğu toplam dokuz cinayete katıldığını itiraf etti.

Agnes Pandy, önceki gün polise verdiği ifadede cesetlerin bir bölümünü Protestan papazı babasıyla birlikte asitte erittiklerini, parçaladıkları diğer bir bölümünü ise, Brüksel mezbahası yakınlarında çöpe attıklarını söyledi. 71 yaşında olduğunu iddia eden Baba Pandy ise, soruşturmanın başından beri sürdürdüğü suskunluğunu bozmadı ve kızının itiraflarına ilişkin olarak her hangi bir yorum getirmedi.

Bu arada, çehre ve fizik itibariyle çok daha genç gösteren Andras Pandy'nin, aslında Macaristan'da papaz olan kardeşini de uzun yıllar önce öldürerek onun kimliğini almış olabileceği şüpheleri doğdu.

Önceki gün itirafa geçen Agnes, bundan bir buçuk ay önce, babasını savcılığa ihbar ederek papazın aile mensuplarını katlettiğinden şüphelendiğini duyurmuş ve olay ilk kez bu şekilde ortaya çıkmıştı. Agnes babasının kendisine tecavüz ettiğini de öne sürmüştü. Polis ise, geçen hafta ihbarcı kızın da suç ortağı olabileceğinden kuşkulanmış ve 39 yaşındaki şeytani kadını sorguya almıştı.

Agnes, son itiraflarında Andras Pandy ile ortak işlediği dokuz cinayetin dışında, babasıyla uzun süreden beri karı-koca hayatı yaşadığını da tekrarladı. Agnes, babasıyla aralarındaki ilişkiyi ihbar etmesinden korktuğu için 59 yaşındaki annesi İlona'yı öldürdüğünü söyledi. Bu arada, Papazın Brüksel'deki evinde yapılan kazılarda bulunan dört ceset kalıntısının, Pandy ailesi fertleri dışındakilere, muhtemelen de din adamının Macaristan'dan evlenme vaadiyle Belçika'ya getirdiği diğer kadınlara ait olduğu tezi ağırlık kazandı.

Brüksel güvenlik kuvvetleri, şimdi öteki kadavraları bulmaya çalışırken, Macar polisi de, Andras Pandy'nin Budapeşte yakınlarındaki diğer bir evinde yeni cesetler arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!