Çalınan eşyaları Berlin’de bulundu

Güncelleme Tarihi:

Çalınan eşyaları Berlin’de bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 23:26

Dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Beatles’ın suikasta kurban giden üyesi John Lennon’ın 2006 yılında ABD’de çalınan eşyaları Almanya’nın başkenti Berlin’de ele geçirildi.

Haberin Devamı

Alman polisi, şüphelinin Lennon’ın eşi Yoko Ono’nun 1995-2006 arası şoförlüğünü yapan Koral Karsan olduğunu açıkladı. Güvenlik güçleri, 2007’de Ono’ya şantaj yaptığı gerekçesiyle ABD’de 60 gün hapis yatan Türk şoförü Karsan’ın Türkiye’de yaşadığını ve kendisine ulaşılamadığını belirtti.

İKİNCİ ŞÜPHELİ DE TÜRK

Alman polisi iflas eden bir müzayede evinin yöneticilerinin verdiği bilgi üzerine geçen Temmuz ayında soruşturma başlattı. Müzayede evinin incelenen deposunda ünlü şarkıcıya ait birçok eşya bulundu. Soruşturma kapsamında önceki gün gerçekleştirilen bir operasyonda da yine bir Türk’e ait otomobil ve işyerinde Lennon’ın eşyaları ele geçirildi. Adı açıklanmayan 58 yaşındaki Türk asıllı Alman vatandaşı kaçma şüphesi nedeniyle tutuklandı.

Çalınan eşyaları Berlin’de bulundu
Koral Karsan, Yoko Ono’ya şantaj yapmaktan New York’ta 2 ay hapis yattı.

Haberin Devamı

YUVARLAK GÖZLÜK DE VAR

Müzayede şirketinin deposuyla birlikte önceki günkü operasyonda ele geçirilen 86 parça eşya arasında, Lennon’ın alameti farikası olan 2 yuvarlak gözlük, günlükler, mektuplar, elyazması besteler ve kart postallar bulunuyor. Ele geçirilen üç günlükten birinde ise Lennon’ın suikasta uğradığı 8 Aralık 1980’de düştüğü bazı notlar bulunduğu öğrenildi. 3.1 milyon Euro (14 milyon 350 bin TL) değer biçilen eşyaların Lennon’a ait olduğunu Yoko Ono’nun teyit ettiği açıklandı. 

Çalınan eşyaları Berlin’de bulundu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!