Bush'un kankası rüşvetçi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bushun kankası rüşvetçi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2008 00:00

ABD’de federal bir mahkeme, İngiliz silah devi BAE Systems’den 1 milyar sterlin rüşvet aldığı iddia edilen Suudi Arabistan’ın eski Washington büyükelçisi Prens Bandar’ın ülkedeki malvarlığını kısmen dondurdu.

Yargıç Rosemary Collyer davanın 14 Şubat’ta tekrar görülmesi kararı alırken Prens Bandar’ın ABD’deki malvarlığına ait hiçbir şeyi ülke dışına çıkaramayacağı bildirildi. Geçen yıl BAE’nin Suudi Arabistan’a silah satışı karşılığında pazarlığı yürüten Suudi Prens’e üç ayda bir 30 milyon sterlin olmak üzere toplam 1 milyar sterlin rüşvet verdiği öne sürülmüştü.

ABD’nin Irak politikalarının belirlenmesinde bile söz sahibi olduğu öne sürülen Bandar, puroları, özel jeti ve uluslararası dostlarıyla siyaset dünyasının renkli bir karakteri olarak ortaya çıkıyor. Bush, ailesine yakınlığından ötürü ’Bandar Bush’ lakabını taktığı Suudi prensi sık sık Teksas’taki çiftliğinde ağırlıyordu. Prens Bandar’ın özel Airbus jeti de bir zamanlar Bush’un başkanı olduğu Amerikan futbol takımı Dallas Cowboys’larla aynı, yani mavi ve gümüş renklerde. Aspen ve İngiltere’de malikaneleri olan Suudi Prens, halen ülkesinin Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!