Bush'u işletti

Güncelleme Tarihi:

Bushu işletti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 00:00

Lise öğrencisi Beyaz Saray özel numarasından Başkan Bush'u arayıp, işletmek isteyince başı belaya girdi. Telefon görüşmesinin hemen ardından polis kapadı belirdi. Liseli genci karakola götürüp sorguladı.

Haberin Devamı

"Sadece kendisiyle sohbet etmek, İzlanda'ya davet etmek ve ne diyeceğini  görmek istedim" diyen lise öğrencisi Vifill Atlason, Başkan Bush'u gizli  numarasından aradığını ileri sürerek, kendisiyle özel bir görüşme talep  ettiğini anlattı.

Telefonda sırasıyla birkaç kişinin, "Devlet Başkanı Grimsson'ın doğum  tarihi, nerede yetiştiği, ailesinin kimler ve nerede olduğu ve göreve ne  zaman geldiği" gibi sorularıyla muhatap olduğunu belirten Vifill,  "Kontrol noktalarını geçmek gibiydi. Ama Wikipedia ile birkaç başka site  önümde açıktı ve çok zor olmadı" diye konuştu.

Sonunda Başkan Bush'un özel kalemine ulaştığını ve Bush'un kendisini  aramasını beklediğini söyleyen Vifill, "Bana Bush'un şu anda müsait  olmadığı, ancak geçen Pazartesi akşamı beni arayacağının gündemine not  edildiği söylendi" dedi.

Haberin Devamı

Bir süre sonra polisi kapısında bulan Vifill Atlason, karakola götürüldü  ve birkaç saat süreyle sorgulandı. İzlanda polisi, kendisine Amerikalı  yetkililerin talimatı üzerine Bush'un gizli numarasını nereden ve nasıl  bulduğunu sordu, yanıt vermezse ABD'ye girişinin yasaklanacağını  bildirdi.

Polislere, Bush'un gizli numarasını eskiden bildiğini, ancak şimdi  anımsamadığını söyleyen İzlandalı gencin öğretmen annesi Harpa Atlason  ise polis oğlunu götürünce korktuklarını, ancak oğluna kızgın olmadığını  belirtti.

"Gördüğünüz gibi oğlum pek becerikli. Yaptığından sonra kahraman oldu.  Bush buralarda pek sevilmez" diyen Harpa Atlason, oğlunun kendi  gözetimlerine verildiğini ve hakkında soruşturma açılmadığını kaydetti.

Beyaz Saray yetkilileri ise İzlandalı gencin özel gizli numarayı değil,  Beyaz Saray'ın Batı Kanadı'nın ana telefon santrali olan "202-456-1414"ü  aradığını söylediler.

Bush'un özel telefon numarasının kızı Jena ile geçen hafta yaptığı telefon görüşmesinin ardından internete düştüğü öne sürüldü. ABD Başkanı George W.Bush’un ikiz kızlarından Jenna Bush, "Ana’nın Hikayesi" adlı kitabının tanıtımı için lezbiyen talk şovcu Ellen DeGeneres’in programına konuk olmuş ve sunucunun ısrarı üzerine babasını Beyaz Saray'dan telefonla aramıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!