Bush ve Saddam'ın ataları Eyyubi'nin süvarileriymiş

Güncelleme Tarihi:

Bush ve Saddamın ataları Eyyubinin süvarileriymiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin 43'üncü Başkanı seçilmesinin ardından George W. Bush'un kök ağacından kaynaklanan hısım ve akrabalarıyla ilgili çeşitli iddialar da ortaya atılmaya başladı.

Bu iddialar, devireceği ileri sürülen Irak Lideri Saddam Hüseyin'den, zalim İngiliz Kralı 8'nci Henry'ye kadar uzanıyor. Ortadoğulu genetik uzmanı Halid Menzaz'a göre, Bush ve Saddam ''çok uzaktan kuzen'' oluyorlar. Menzaz'a göre, Saddam'ın atalarıyla Bush'un ataları, Eyyubilerin önderi Selahaddin Eyyubi'nin ordusunda birer süvariydiler. Bu iddia, Bush ve Saddam'ın atalarının, Kudüs'ün 2 Ekim 1187'de Hıristiyanlar'dan alınmasında birlikte savaştıklarını da içeriyor. Menzaz, ''Bush ve Saddam uzaktan akraba'' diyor.

KAFA KESTİRİRDİ

Harold Brooks-Baker adındaki bir başka uzman, Bush'un kökeninin, İngiliz Kraliyet Ailesi'ne dayandığını ileri sürüyor. Bu iddiaya göre, George W. Bush'un, karılarının kafalarını kestiren Kral 8. Henry ile akrabalık bağları var. Bu çerçevede eski Başkan George Bush da, İngiltere Kraliçesi'nin ‘‘13. kuzeni’’ oluyor.

Bush ailesinin Araplar ile kan bağının, İspanya'daki Arap egemenliği dönemine uzandığı ileri sürülüyor. Ancak, uzmanlar, ‘‘Saddam, Bush'tan yemek daveti beklemesin’’ diye uyarıda da bulunuyorlar.

İÇKİCİYDİ

Bush ailesi ile ilgili bir başka köken çalışması, İngiliz içki üreticisi Charles Hoare'ye uzanıyor. Hoare'nin Bush'un 13 kuşak öncesinden dedesi olduğu öne sürülüyor. Hoare'nin sert alkollü içki ürettiği ve dini özgürlükleri savunduğu belirtiliyor. Hoare'nin 1638'de ölmesinin ardından dul eşi Joanna'nın yedi çocuğuyla birlikte Kuzey Amerika topraklarına göç ettiği ve ‘‘Bush Hanedanı’’nın yeni kıtaya adım attığı iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!