Burak Bektaş cinayetinin sırrı dört yıldır çözülemedi

Güncelleme Tarihi:

Burak Bektaş cinayetinin sırrı dört yıldır çözülemedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 17:00

Almanya'nın başkenti Berlin'de dört yıl önce işlenen Burak Bektaş cinayetinin, aşırı sağcılarla bağlantısının olabileceğine dikkat çeken avukatları, Federal Savcılığı'nın soruşturmayı üstlenmesini istedi. Anne Melek Bektaş da “Oğlumun katili dolaşıyor. Benim iki çocuğum daha var. Huzurlu uyuyamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

5 Nisan 2012'de Berlin'de dört göçmen kökenli arkadaşıyla birlikte evlerinin yakınındaki otobüs durağında beklediği sırada yanlarına yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi tarafından katledilen Burak Bektaş'ın katil zanlısı hala yakalanmadı.

Cinayetin üzerinden yaklaşık dört yıl geçmesine rağmen katilin kimliğini ortaya çıkarabilecek bir ip ucuna da ulaşılmadı.

Burak Bektaş cinayetinin sırrı dört yıldır çözülemedi


Geçtiğimiz Eylül ayında ise İngiliz avukat Luke Holland öldürüldü.

İKİ CİNAYET BAĞLANTILI MI

İki cinayet de Berlin'in Neukölln semtinde işlendi. İngiliz avukatın katil zanlısı kısa süre sonra yakalandı. Katil zanlısının evin de Hitler posteri ve aşırı sağcıların kullandığı semboller çıktı. Burak Bektaş ve Luke Holland'ın ailelerinin avukatları iki cinayetin birbiriyle bağlantıları olduğuna inanıyor.

Burak Bektaş cinayetinin sırrı dört yıldır çözülemedi


Bugün Avukatlar Mehmet Daimagüler, Ogün Parlatan ve Onur Özata, Burak'ın annesi Melek ve babası Ahmet Bektaş ile Holland'ın annesi Rita ve babası Philip Holland ortak basın toplantısı düzenledi.

Avukatlar ve aileler her iki cinayetin birbiriyle bağlantılı olduğunu gösteren bir çok bulgunun olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Burak Bektaş cinayetinin sırrı dört yıldır çözülemedi


"HUZURLU UYUYAMIYORUM"

Basın toplantısına eşiyle birlikte katılan Melek Bektaş, göz yaşlarını tutamadı. Sık sık ağlayan ve konuşurken sesi titreyen gözü yaşlı anne, “Katil sokakta geziyor. Benim oğlumun ölümünün üzerinden neredeyse dört yıl geçti. Katilin yakalanmaması bizi tedirgin ediyor. İki çocuğum daha var. Endişe ediyorum. Geceleri huzurlu yatamıyorum. Oğlumun katili sadece Berlin'de değil tüm Almanya'da aransın” dedi.

Burak Bektaş cinayetinin sırrı dört yıldır çözülemedi


Göz yaşlarına hakim olamayan Melek Bektaş daha fazla konuşamadı.

Rita ve Philip Holland ise basın toplantısında oğullarının fotoğrafını ellerinden hiç düşürmedi. Çocuklarının iyi bir eğitim aldığını anlatan İngiliz anne ve baba, Burak Bektaş ile oğullarının cinayeti arasında bağ olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

SİYASİ MOTİFLİ CİNAYET

Avukatlar, savcı ve polisin soruşturmayı yüzeysel yürüttüğünü ve sıradan bir cinayet olarak ele aldıklarını iddia etti.

Avukat Ogün Parlatan, “Cinayet dosyasına Federal Savcılık el koymalı. Aşırı sağcıların işlediği bir cinayet olma ihtimali yüksek. Katil göçmen kökenli gençlerin üzerine ateş edip ortadan kayboluyor. Soruşturmayı yürüten savcı dosyaya hakim değil. Soru sorduğumuzda dosyadan olmayan bilgileri veriyor. Dosyada olan bilgilerden de haberi yok. Bu cinayet yabancı düşmanlığı, yani siyasi motifli cinayet olma ihtimali çok yüksek. Bu nedenle Federal Savcılık el koymalı” dedi.

Avukat Onur Özata da, Luke Holland cinayetinde yakalanan katil zanlısı Rolf Z.'in Burak Bektaş cinayetiyle bağlantılı olabileceğine inandıklarını belirterek; “Burak'ın ölümünden yaklaşık bir yıl sonra seks filmleri oynatan sinemanın sahibi Rolf Z'nin eşkalına uygun bilgiler veriyor. Ancak ne polis, ne de savcılık bu bilgileri incelemeye değer bulmuyor” dedi.

Haberin Devamı

NSU BAĞLANTILI

NSU Kurbanlarının avukatlığını da yapan Mehmet Daimagüler ise, “Burak Bektaş cinayeti NSU çetesi ortaya çıktıktan altı ay sonra işlendi. Bu cinayeti NSU'nun bir hücresi ve bağlantılı bir grup tarafından işlenmiş olabilir. Araştırılmasını istiyoruz. NSU cinayetlerinde kullanılan silahın da daha para kaynağı ortaya çıkmadı. Ceska marka silahın parasının kaynağı belli değil. Devletin ajanı Tino Brandt mı bu parayı verdi daha ortaya çıkmadı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!