Bulgaristan' da yerel seçimler 28 ekimde yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan da yerel seçimler 28 ekimde yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2007 14:38

Bulgaristan'da yerel seçimler 28 ekimde yapılacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un, parlamentonun daha önce kabul ettiği seçim kanununu onayladığı verdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Pırvanov'un ayrıca Merkez Seçim Komisyonu oluşturulması ve üyelerin atanması talimatını verdiği kaydedildi.
Pırvanov'un seçimin ertelenmesi olasılığının yerel yönetimlere olumsuz bir mesaj olarak yorumlanacağını belirterek, "Görevimiz, vatandaşlara, kabul edilen yasadan doğan seçim hakları konusunda bilgi alabilmeleri için yeteri kadar zaman tanımaktır" dedi.

Parlamentoda ciddi tartışmalara neden olan seçim yasasıyla ilgili görüşmeler sırasında sağ muhalefet partileri, Türkiye'deki Bulgaristan göçmenlerinin oy kullanma haklarını sınırlandırmak istemişti. Sağ partilerin ısrarıyla yasa tasarısında yer alan, oy kullanacak vatandaşlara seçim tarihinden önce Bulgaristan'da 10 aylık aralıksız ikamet mecburiyeti maddesi, iktidardaki üçlü koalisyonun ortağı, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) sert tepkisine neden olmuştu.

Haberin Devamı

HÖH'ün ısrarıyla ülkede açık bir adres kaydı bulunan tüm Bulgaristan vatandaşlarına oy kullanabilme hakkı sağlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!