Bulgar ırkçılar Türk çeşmesine saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Bulgar ırkçılar Türk çeşmesine saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 00:00

Bulgaristan’ın Burgaz bölgesi Dikenli köyünde, Komünist Todor Jivkov rejimi yıllarında Türk azınlığına karşı asimilasyon kampanyası sırasında hayatını kaybeden Türk asıllı üç kişinin anısına inşa edilen çeşme aşırı milliyetçi Bulgarların saldırısına uğradı.

Irkçı çete mensubu iki genç yüzlerini kar maskeleriyle gizleyerek, kazmalarla beton yapıyı yıkmaya çalıştı. Sonra da olayın görüntülerini "Bulgarlar Türk terörist anıtını yıkıyor" başlığı altında, video paylaşım sitesi YouTube’a koydular. İki saldırgan anıt çeşmeye kazmalarla fazla hasar veremeyince sprey boya ile ırkçı sloganlar yazdılar. Halk ve Özgürlükler Hareketi’ne (HÖH) yönelik "Defol" ve "Katiller" yazıları dikkat çekti. HÖH, saldırganların yakalanması
/images/100/0x0/55eaa42ef018fbb8f88d49da
için savcılığa suç duyusunda bulundu. Üç günde 5 bin kişi tarafından izlenen çeşmeye saldırı görüntüleri sitede Bulgar ve Türk ziyaretçiler arasında yorum savaşı patlamasına da neden oldu. Bulgarlar, "Devletin yapmadığını yasalara aykırı olsa bile halk kendisi yapmalı" yorumu bıraktı. Türkler ise "Biz hiçbir zaman kafatası avcısı olmadık" diye yanıt verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!