Bulgar bakan bu defa Türkçe haberleri hedef aldı

Güncelleme Tarihi:

Bulgar bakan bu defa Türkçe haberleri hedef aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2010 15:16

Türkiye'den 1915 yılında Bulgaristan'a göç eden Trakya göçmenlerinin Türkiye'deki mal varlıkları için 20 milyar dolar tazminat isteyen ve bu sorunun çözümünün Türkiye'nin AB üyeliği için "ön koşul" olduğunu ileri sürerek, siyasi ve diplomatik krize neden olan Bulgaristan Devlet Bakanı Bojidar Dimitrov, şimdi de Türkçe haber programlarını hedef aldı.

Dimitrov, "Türkçe haber programı yayından kaldırılmalıdır" dedi. "NOVA" adlı özel bir televizyon kanalının sabah programına konuk olan, yurt dışındaki Bulgarlardan sorumlu devlet bakanı Dimitrov, Bulgaristan devlet televizyonunda (BNT) hafta içi her gün 10 dakika olarak yayımlanan Türkçe haber programının yasaklanmasını istedi.

Aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan Dimitrov, Bulgaristan'da resmi dilin Bulgarca olduğunu belirterek, devlet televizyonunda Türkçe haber programı yayımlanmasının anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

BNT Genel Müdürü Ulyana Prımova'yı arayarak Türkçe haber programının yayından kaldırılmasını isteyeceğini kaydeden Dimitrov, "Zaten bu programı kimse izlemiyor. Yayımlanmasının hiçbir anlamı yok" diye konuştu.

BAŞBAKAN BORİSOV DA TÜRKLERİ HEDEF ALDI

Bu arada Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov da BTV adlı özel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni (HÖH) ve HÖH lideri Ahmet Doğan'ı hedef aldı.

Borisov, HÖH Genel Başkanı Doğan'ın Şubat-Mart döneminde protesto eylemleri düzenleyerek ülkeyi istikrarsızlaştırmaya hazırlandığını iddia etti.

Doğan'ın, ekonomik krizin etkilerinin en fazla hissedilmesinin beklendiği Şubat ve Mart aylarında sosyal protesto eylemleri organize edeceğini öne süren Borisov, "Etnik gerginlik çıkartarak ülkede istikrarsızlık yaratmaya çalışacaklar" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!