Bulaşık yıkamak ömrü uzatıyor!

Güncelleme Tarihi:

Bulaşık yıkamak ömrü uzatıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 16:44

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, bulaşık yıkamak ya da ona benzer ev işleri yapmanın ömrü uzatabileceğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

"Journal of the American Geriatrics Society" dergisinde yayımlanan çalışmada, ABD’nin Buffalo Üniversitesi’nden araştırmacılar, çamaşır ve bulaşık yıkamak gibi günlük işlerin, potansiyel olarak sağlığı geliştiren etkilere sahip olduğunu ve ölüm riskini önemli ölçüde azaltabildiğini belirtti.

Araştırmaya, yaşları 65 ve 99 arasında değişen 6 bin kadın katıldı. Gönüllüler, ilerleyen 3 yılda uzmanlar tarafından gözetim altında tutuldu.

Buna göre, her gün sadece yarım saat herhangi bir fiziksel aktivite yapan kadınların ölüm oranının, daha az hareket edenlere oranla yüzde 12 daha düşük olduğu kaydedildi. Fiziksel aktivitenin süresi 1 saate ulaştığı takdirde de ölüm oranının yüzde 39 oranında düştüğü belirtildi.

Araştırmanın en ilginç yanı ise araştırmaya katılan kadınların herhangi bir spor dalıyla ilgilenmeyip sadece ev işleri yapması... Araştırmaya katılan kadınlar bulaşık, çamaşır gibi günlük ev işleriyle ilgilendi ve sadece yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Araştırmanın önde gelen uzmanlarından Andrea Lacroix, bu kadar basit aktivitelerin dahi sağlığa katkı yaptığını ve kadınların 3 yıl içinde ölme ihtimallerini düşürdüğünü belirtti.

BAKMADAN GEÇME!