Bu yıl Türkiye üzerinden Yunanistan'a geçişler büyük ölçüde azaldı

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl Türkiye üzerinden Yunanistana geçişler büyük ölçüde azaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 11:40

BM'ye bağlı kurumların yayınladığı son raporlar, Türkiye ve Yunanistan üzerinde Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenlerin sayısında büyük bir azalma yaşandığına işaret etti.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler'in yayınladığı son raporlara göre, 2016 yılında Türkiye-Yunanistan rotasıyla Avrupa'ya geçenler kaçak göçmen sayısında büyük bir düşüş yaşandığı tahmin ediliyor.

Reuters'in haberine göre, Birleşmiş Milletler bünyesindeki BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), bu yıl Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya kaçan göçmen sayısının sene sonunda 248 bine çıkacağını öngörüyor. UNHCR'nin sene başındaki tahmini, bu sayının 1 milyona ulaşacağı yönüdeydi. Bu düşüş göçmen akınının etkin bir şekilde önlenmesi için alınan önlemlerin bir sonucu olarak görülüyor. Balkanlar'daki ülkelerin sınırlarını kapatmasının ardından Mart ayında Avrupa Birliği ve Türkiye arasında, göçü durdurmak üzere bir anlaşma yapıldı.

Uluslararası Göç Örgütü, Afrikalı göçmenlerin Libya ağırlıklı; Suriyeli, Afgan ve Iraklıların ise daha çok Yunanistan güzergahından ilerlediği sonucuna varıyor. Bu yıl Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan yaklaşık 50 bin göçmenden 2 bin 400'ünün hayatını kaybettiği biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!